Thursday, September 4, 2008

Bila sang bulan mula berbicara...

Bulan sabit yang jatuh dipelataran..Bintang redup tanpa cahaya gemintang.Langkah tanpa arah sesat di jalan yang terang.Aku yang terlena dibuai pelukan dosa.Ingin pulang membalut luka hatimu..Ku pun tahu betapa pedih batinmu..Beri kesempatan atau jatuhkan hukuman..Andai maaf pun tak kau berikan..Air mata tulus jatuh di sudut bibir mu..Tak terlintas dendam di bening mata indah mu..Aku yang merasa sangat berdosa pada mu..Masih pantaskah mendampingi mu..Biar lah bulan bicara sendiri..Biarlah bintang kan menjadi saksi..Tak kan ku ulangi walau sampai akhir nanti...Cukup derita sampai di sini..

"Kerna cinta aku mengalah..kerna rindu aku berserah..kerana kasih aku bermadah..kerana kaulah wanita yang ku pilih utk jadi kekasih"
Kata aku sambil merenung bulan

18 comments:

luna said...
This comment has been removed by the author.
Mogen Ali Rico said...

Aku suke bulan..sebab bulan simboliknya cinta.aku sayangkan bulan..sebab cahayanya menyinari gelapnya rindu.pemangkin kasih dan penghias malam asmara..

sebab tu aku suke post pasal bulan..sebab aku mula berkasih di bawah pancaran bulan.

(walaupun ade lampu kalimantang masa tue..kang dok gelap2 kene tangkap khalwat pulak..hehe)

anakmalaysia said...

abang ni jiwang ler... sama gak macam satu blog gadis tu

Monkey D Luffy said...

aah betul tu anak malaysia... kena berguru dengan dia nie... kekekeke

Mogen Ali Rico said...

anak mesia..
blog gadis mane tuh..kasik roger satu kampung..

lanun,
Tok guru aku ade pesan, kalo nak belajar jurus asmara arjuna tujuh langit ..kene sediakan
1- Sekor ayam jantan yang taji berbulu
2- Sepiring pulut kuning
3- Daun kelur
4- Tebu hitam
amacam..ade berani..

hanis said...

harhar.... sape kah gadis tersebut? aku jua ingin tau.... jangan biarkan hidup ku d selubungi misteri..... zaaaasssssss~

hanis said...

biar bulan bicara by boery.... thumb up..!! lagu dendangan wajib sahabat ku saat2 berkarok (tanjong puteri team)

Mogen Ali Rico said...

terkenang zaman2 ubi seh..berkaraoke jamban..

Weh nanti ajak kaum kerabat berkarok kat plaza pelangi..

sparkystar said...

engkau laksana bulan,tinggi diatas kayangan..bla..bla..blaa..
bila nak karok nie,xsabar nie..

Mogen Ali Rico said...

woittt..tnggu akuhh..aku nak join sklaik!!!!

hanis said...

best ke karok kat citu... red box.. dulu ada sponsership... lailalailai

sparkystar said...

leh tahan la,mber wa ade gi ari tu.siap makn tu.skrg tak leh nak mlalak.nasyid leh la.hehehe

sparkystar said...

pi DIVA la,baru mantap bro.

S.YanaZ said...

Uiksss...
",

Mogen Ali Rico said...

DIVA tu den tak penah dengar.tapi dengar citer sound system tak sodap..tapi reb box pon pocah2 gak bunyiknye kalo kene jerit ala2 sumbang2 ubi

yanaz..
uikksss balik.

luna said...
This comment has been removed by the author.
Mogen Ali Rico said...

Kalo CPR cepat jer ko datang yerr..aku report kat SPR kangg..

luna said...
This comment has been removed by the author.