Saturday, September 6, 2008

Kisah si kacang panjang yg SEGAN nak mkn ubat

Sape cakap aku takut makan ubat..aku sebenarnya malas jer nak makan..Rasa mcm tak "cool" jer kalo makan ubat..nampak sangat mcm kurang antibodi, kememei dan lemah tenaga batin..xgengster langsung..

Start malam smlm aku asyek terhasyim2..aku sebenarnye bosan panggil2 si hashim nieh tapi aper nak buat..bukan boleh tukar2 ayat pon..Tekak dah mula terasa perit...badan rasa panas..kepala dah denyut2..konferm letak kat bantal..lebih kuat bunyik denyut dari bunyik dengkur..tapi aku pasti bunyik kentot lagi kuat..Air idung dah mula kluar mencurah2..gatalnyeee idungg..sambil2 taip..menitis dua tiga das air idung ke bumi tapi aku tak pedulik..

Semalam petang aku pergi meraba kurma di atas pokok..aku ingat cuaca dah tak panas tapi aku silap..cuaca ttp panas malah semakin panas..tapi aku mmg degil.. aku bantai mengekek2 riang sambil memetik kurma utk dibawa bebuka..sambil2 mengamek gambo tanda kenangan..kononnye nak buat berbuka tapi hampeh semuanya muda2..buat membazir jer..tapi aku tetap tak pedulik....

Malam tadi lepas bebuka pose ngan nescafe plus kurma yang aku petik + kurma yang opis kasik..kepala aku mcm tak karuan..kaki aku sejuk..rasa mcm laen macam..nak kate stim pon bukan..tapi perasaan yang laen..tapi aku tak pedulik..aku pon buat2 tido..tapi tak boleh..hidung aku nak hasyim2 jer..aku gi mandi air panas..lepas mandi aku rasa kepala aku mcm denyut2 riang..aku tabahkan hati..aku gi minum susu kotak..bayak aku minum..bila dah sendawa aku baring balik..pastu aku rasa mcm lenguh2 kat blaknag..aku cakap sahh..aku nak demam..

Pagi tadi aku bgn aku rasa bdn mcm potoi2 ubi..Petua mandi pagi, jgn basahkan kepala dulu..basahkan kaki pelan2 dan naek2 sampai ke atas..aku buat petua tue tapi mcm takde paper pon berlaku..rupernyer2 aku tak habis baca..kene amalkan selalu...kalo baru buat sekali jgn harap nak menjadi.Lepas mandi..sikat2 rambut belah tgh..baru rasa bdn mcm dah ok sikit..cume idung jer masih berair2 dan menghasyim2..Namun nak dipendekkan citer ( sbb aku nak buat kerja) skrg badan aku dah sehat dan boleh bergerak dgn bebas..Walaupun idung aku masih berair tapi aku tetap tabah..

Morale of the story,
Kisah hidup kali nie Happy ending kan kan..tapi ade aku mention tak aku makan ubat?..takder kan...so xmakan ubat pon boleh jadi sehat kan kan..Pihak2 yang mendakwa aku takut makan ubat adalah salah sama sekali..Aku bukan takut..cume aku segan


Ali ( bukan nama sebenar) sedang memapamerkan aksi memanjat pokok kurma kepada beruk2 makyeh sekitar kawasan batang bejuntai
- Sekadar gambar hiasan -





10 comments:

Single Man said...

cakaplah yang ko tak suka ubat dengan jujur sejujurnya.

Ko takut suntik. Takut doktor. takut hospital.

Hahahaha...

kecuali satu jer yang ko suka... nurse.

Monkey D Luffy said...

Ya betul tu...

hanis said...

Al Fatehah buat kamu....

Mogen Ali Rico said...

single man & budak getah,
Ape lagi benda yang menarik di spital melainkan nurse..tukang bagi ubat kat farmasi pong den tak kisah..

hanis..
Time kaseh..susah2 jer..

hanis said...

erk.... jangan kecik ati... den gurau sendo jek... lalalailili

Mogen Ali Rico said...

aikk..sejak biler maen kecik2 hari niehhh..wehh post laa buku hijab tue wehh..tak dapat tido malam nieh

hanis said...

post? tadi ko kasi komen... tak kasi aku post... hapedaaaa...... :P

Mogen Ali Rico said...

post pakai posmen laaa..huwaaaaaaaa

Anonymous said...

segan ke takut??
hahaha...
kalah budak kecik...
dah besar panjang pon takut makan ubat...ish2...
pape pon,
duit raye jangan lupe...
lalala...

Mogen Ali Rico said...

hahahahaha...boleh boleh..pizza 8 kotak aper citer..

jgn menyamar!!!!