Thursday, December 18, 2008

Keperwiraan Skatype - IR Photography

Normal Picture
Location :- Kundasang Kota Kinabalu


Teknik IR ( Infrared Digital Photography )


Thanks Skatype..Gua hutang lu satu ilmu..

Teknik HDR ( High Dynamic Range Photography )

36 comments:

Galuh Cendra Kirana said...

Astaghfirullahalaziiimm..hehbat nih Kiahhh...pandainye awak buat selaji tuwon Kundasang!!! Kihkhihkih!! Speechless....lagi! It's awsome!!!!

skatype said...

salam..
bro mmg hbat..
klah gua..
mmg dsyat ler..
salote gua smer lu..
ambik bape lmer masa nie

Mogen Ali Rico said...

Puan galuh..
Salji di danau rindu..lalalala..nanananna..pelan2 kayuh..selagi boss cuti nie..luangkan masa anda dgn mengedit gamba..selamat mendaki gunung!!!

skatype..
perghh..jgn tanye bape lama masa.aku menggodeh photosop tue sampai nak terjojol bijik mata..heheh..pelan2 kayuh..bayak lagi kene belajar..ko punyer edit skill tahap maharaja zhao..aku selaku Jit fat tak mampu nak kalahkan walaupun terpaksa menggunakan hikmat alam semesta ( kene baca komik alam perwira baru paham)lalalla

anntaj said...

aduh awak berdua ni Mogen & skatype dah buat saya jeles yg teramatttttt!!!!

oh my god!
saya dh mula jatuh chenta...
saya budak baru blaja...

sparkystar said...

good job bro..

hanis said...

hepp...
lagu exist itu aku yg punya...
(sambil berampas mirophone dgn tgn mogen)

Mogen Ali Rico said...

anntaj,
Skatype tu sifoo..saya tukang masak jer mak encik..kaih2 belajo potosop ngan sifoo

sparky
good job jer..takde majlis makan2 ker..maiahaha

nis..
xkireeeeeeee...lagu bunga tu aku punyer..tak kire..
( sambil merampas balik mic..tun mamat berenti joget!!!!!ini perkara serius bukan maen2)

~ujicham~ said...

woi.. bankai!!! (sambil semua terpelanting ke dinding)

bla bla..... salju didanau rinduuuu.... (aku menyanyi dengan aman, kau & kau nanges kat tepi tiang, mamat masih asyik berlenggok2 menari)

~ending of the story~

*********************************
bro.. cantik la gamba lu edit... gerun i.

anntaj said...

saya tengok jer Photoshop..uhukkk...

Monkey D Luffy said...

macam salji tu lawa ler wei

hanis said...

warghahahahah~

Mogen Ali Rico said...

uji..
rasakan bankaii aku pulak..hamekkkk..winkk winkk..kluar pedang bankai aku warna pinkkk..haaa haaaa..jgn buat2 terpelanting..amek hatilaa tueww..

apsal aku nangis tun mamat leh joget lak..ini tak adil..hamek nie..bankaiii

anntaj..
pelan2 kayuh...den pon baru jer godeh2 photosop ni..pening + mual + ngidam..errkkk

luffy..
tu salji buatan sendiri..akuteringin nak gi autralia maen salji..jom jom.buat rombongan cik markonah ke australia

hanis..
pakwe cina tewww gelak cmne..nananannana

hanis said...

yakdishhhh... aku menyiku kepala mogen supaya dia terjaga dari tido yg panjang...

"eh aku mimpi rupa2nya" kata mogen sambil mengenyeh2 hujung matanya yg berkeladak.

Mogen Ali Rico said...

sambil2 aku menggenyeh2 mata dgn mata pedang tiba2 aku tersiku kepala seseorng..

"ehhh..apek nie buat aper kat sini."kata mogen sambil menggenyeh2 mata beliau

hanis said...

apek maner itew... ko jgn nak kata David Duchovny aku okeh??

erk?? korg tido bersama?? adakah korg menjalin hubungan songsang? patotlah dia pergi dari hidop aku...

hwaaaaaa~

Mogen Ali Rico said...

hepp..jangan ingat dikau pandai berbahasa cina, apek duchochongy itu boleh terpikat..no no no tidak sama skali..berdasarkan pengamatan kisah cinta korang nie..apek ittew mahukan cina yang lebih cina daripada ittew dan kau tak akan mampu berikannya.sebab tu die ckap

I EAT U.. lalalalalala ( sungguh skema ayat ku ini)

laki ngan laki tido sebilik tu bukan normal ker?pompuan ngan ppmpuan boleh jer..sape ade roommate sila angkat keyboard!!

Ieja said...

uuuuuuuuu lallalalalalaa!!

only +RIZAL+ said...

jeles2!! xder org nk ajo pon.. alaaa...... sdey...
main jjaoh laa cni~
ta mo kwn...

skatype said...

mogen..
ak nk uat tknik shadowing..
dlam proses.
nk join x??
haha

ajr ler ak/
ko 2 sifoo..
haha

Mogen Ali Rico said...

ieja!!!!!!!!!!!!!
Sifooooooo..mane sifoooo menghilangkan diri selama ini!!!!

rizal
erkk..ade tutorial kat internet..cari pasal IR digital Photography..confirm gambar restoran tupai2 akan menjdi salji..miahahha

skatype said...

haha..
byk ler ko mharaja..
ko 2 thap dewa.
wei.
kiter uat edit tknik shadow ngn painting nak??
ak d uat 2, 3 foto.
huh.

Ieja said...

haitttt, sifoorian kah itu!
sifoo.com memang best. jom masuk ke sana! hihihihi =P
err tapi sifoo.com sedang 'bergelap' sekarang.

uhuks.

Ieja said...

haiitt, sifoorian kah itu?
ya, sifoo.com memang best.
banyak tips-tips berguna boleh didapati di situ.
tapi sifoo.com sedang 'bergelap' sekarang.

uhuks.

MiSS MiMieY said...

jeles tgok org edit gmbar.. dalam cuti ni dah relax edit gmbar.. byk dh lupe. papepun gud luck, bro.


..: adui, dah register nati, mrngedit pic lagi la tuk asigment..:..

kamal said...

skatype ... penipu...

http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=7423

imran said...

fuh...
aku tak faham orang boleh hidup dengan menipu dalam internet ni.

dah la cilok dari otai..

mana bleh lari beb...

sure jumpa punya...

Mogen Ali Rico said...

perghhh....speechleess!!!!!!!!!

aku tak tahu nak ckap aper..

CSI said...

Cilaka penipu... mana ko nak lari?? bangsat

Mogen Ali Rico said...

woiii..ape kehelnyer ko jerit2 kat sini..pegi blog die kasik jerit kuat2 ler..yaperdaaa

tenang2 ler..pelan2 kayuh..

Farhan said...

skatype tuh member ko ke?..pelik2, mcm tu punye org pon ade..silap besar la cilok gmbr2 otai nih..mmg xleh lari..

nak perhatian punye pasal, sggup menipu..peace bro..

Anonymous said...

dasar penipu ! hahaha..kantoi gtu je...ada gak org bodoh dlm dunia ni...

Anonymous said...

grqweg

Anonymous said...

ko ni partner dia ker? subahat sama? siap agung2kan lagi tuuuu..

Mogen Ali Rico said...

takde akai kaa..lu tgklaa post nie bile..yapperda

Galuh Cendra Kirana said...

jerr... tawu2 nk marah2 mender... tahnye..tgk la tarikh zaman bilerrr....

Syed Z said...

Ini punya orang pun ko perwira-perwira kan?

Mahaguru tipu dan cilok ada la:
http://forum.fotomedia.com.my/showthread.php?t=7423&page=10

http://forum.digitalmukmin.org/viewtopic.php?f=11&t=952