Tuesday, March 10, 2009

Dongeng si Pentowekk tabung..

Alkisah seorang kelana yang menghidap penyakit...
Shopping shopping shopping!!!

Tidakkkk..adakah aku sudah terkena buatan sihir sang labi2 atau termakan sumpah sang kelembai utk menjadi shopaholic??Darn!!!..( ini mesti hanis telah menyadurkan unsur2 shopping beliau kepada aku dengan secara senyap..ko santauping aku yer nis!!!!hamek nie..bankaiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!)

Hari nie aku towekk tabung dengan hidung kempang kempis..( ini dinamakan simpton Uji, penyakit nie tidak merbahaya..harap maklong! )sebab aku nak kire duet syiling yg aku ade untuk dbawa bershopping..sepocen..dua ocen tige ocen..Yeayy!!! ade 5 ratus ocen niehh..boleh beli keter mini coper sebijik..bas mini pak ali sebijik dan pasaraya mini sebangunan..atuk kayo!!.. uhuk2..nape sikit jer nie..mesti ade toyol cuwikk nie..waraghhhh...hamek nie...zabimaruuu!!!!!!

Sambil2 aku termenung dikala aku qada' hajat. rupe2nyer tahun nie aku ade byk wishlist yang aku hajati..Sambil2 aku kerut2kan dahi tanda meneran secara ilmiah sempat aku terjengket2 mencapai laptop dan listkan wishlist aku untuk tahun 2009

1- Nikon SB-900 Speedlight - kalo dpt SB-800 pn dah syukur coz SB-900 reganya cam unta!!
2- Sony Vaio laptop - Mak nak screen kecik nyahhh

3- Porch Samsonite - Yeayy!! checked!!!
4- Acqua Di Gio Giorgio Amani perfume - Den berazam nak tukar balik bau ke asal
5- Wallet Samsonite
6- Tiffany 1837 link bracelet ( prefer titanium in galaxy, titanium in midnight oso can!!) - buat hantaran utk diri sendiri bagus nie
7- Hard rock cafe Tshirt - at least 1 for a year
8- Walkshort - Oliver walkshort idaman ku
9- leather Sandal - kalo boleh nak renoma jugak walaupun ianya jenama spender
10- External hard disk 2 tera - gue nk simpan byk movie niehh
11- Tshirt collection - baju 10 hengget pon den xkesah
12- Pakaian dalam - ahakk..apaqarahhhh!!!!!
13- Novel & Book - Kenneth Blanchard collection maybe a good start
14- Samsonite black label luggage
15- Seiko Model SPC009P1
16- Iphone

* blue - Sudah beli
* Red - Jgn mengade2
* Green - Wajib beli
* Pink - Takde pon takpe
* Purple - Kumpul duet dulu laa

piangg!!!..gilo apo wishlist mcm nie..nie dah mcm list barang hantaran dah nie..uhuk uhuk..cukupker nak bawak shopping nie.waraghhhhh (sambil lompat2 atas simen sampai pengsan)

sekain..

13 comments:

~ujicham~ said...

aha.. no 4.. tu bau wari. i like i like (hins.. hinss.. hins....kembang lubang idung)

Galuh Cendra Kirana said...

haaaaa??? ni semer buat hantaran?!!! jap jap...kiter pon nak gi towekkk tabung gak arr...uhuhuhuk..!!

Monkey D Luffy said...

SONY VAIO beli dua... aku satu... sedekah!

Fly said...

sb800 gua nak pinjam, kalau x dapat pinjam pegang kotak pun cukuplah bro huu huuu...

dayenpanthepucca said...

aik...napa list hantaran meminang kak galuh xmasuk sekali??? wajip tu...nanana...~~

Mogen Ali Rico said...

uji..isk..macam ada jodoh lak aku ngan wari..abang wariii..marilaaa
( sambil gelembung2kan pipi dengan perasaan gembira)

puan galuh
towekk jgn tak towekk..towek idung jgn kembang kempis nanti tersangkut pulak.tanye uji.die penah mengalami tragedi itu..hihih..nie bukan hantaranla yunk..ni wishlist jer..dapat ker tidak belum tentu tau..

kaptain
bukan satu jer..gua beli 10..satu aku amek..lagi 9 aku jual dengan rega 120%
amacam..ade berminat..

bro fly
sb800 mmg impian tue..asal lalu kedai camera jer mesti jeling2 manja kat situ..den tgh menabung nie..kalo nak gores dan menang pon boleh..tapi mcm dah bayak gores benda lain jer..hihihihi

dayen kuca kuca
list hantaran meminang kak galuh mane leh tunjuk..nanti tak surpriselaa..kak galuh suka yang surprise2laa..tul tak puan galuh?..lalalalal

Galuh Cendra Kirana said...

hihihik...memang dah jadik tebiat...main aci tutup mater! hhihihiik..teka dan menangggg...heheehehe..

hanis said...

wes.. list hadiah untuk hanis mana????????

YIE[n] said...

shopping memang gila..
tapi biasa nya org perempuan yg giler shopping..
lelaki giler benda lain..
apa pun..semuanya DUIT

Mogen Ali Rico said...

teka dan menang ok gak..kalo gores dan menang tu sensitip sket..penah kene tipu pasal gores2 nie..lalala


nis..
weh..pulak dah..tu bukan wishlist namernyer..tu dah jadi giftlist..paperhal pon..pengaruh shopaholic ko tue telah menjangkiti semua olang.

yien..
kalo laki shopping lagi giler tau..tapi nak tahu gak..laki gile ape?

gile bola!!!!!!!!!!

Galuh Cendra Kirana said...

yeayeyayyy!!! wallet samsonite dah dapattt!!! tahniah taw. taw. taw. hihihik.. tq taw taw taw. berseri2 deepavali taon ni! dpt pakai kaen sari! huhuhuhuk...mak suke nyahhh! muahhh!

hanis said...

dulik. wishlist ke giftlist ke...
aku pukul sama rata jek.
miahahahhah~

Mogen Ali Rico said...

hik hik..wallet samsonite dah dapat..bau wari pon dah dapat..cume sedih baju hard rock xdpat beli..kedai tutup..hampeh..rugi jer bayar tambang teksi..dah laa teksi mahal cam wak lampir..uwaaaaaaaaaaa

nis..
hemoh hemoh hemoh..takder2..wishlist ngan giftlist adalah satu perkara yang berlainan dan tiada kene mengena diantara setiap satunya..aper ingat pukul sampai rata mcm pukul telur buat bahulu ker