Wednesday, March 18, 2009

Hadiahkanku senja gembira




Titipan senja yang merona angkasa
Tiada bintang tiada bulan
Seakan tiada duka tiada sengsara
hanya gembira menemani dunia

Di senja inilah tempatnya bercanda
Menyemai kasih berjanji setia
andai ku tahu indahnya senja
tentu kuhadiahkanmu dengan jingganya

Dan senja ini juga kau hadiahkan cahaya
Cahaya pelangkap aneka rona
hanya bunyi-bunyi riang yang berkumandang
hanya bunyi2 zikir dan munajat tanda kesyukuran
hanya bunyi2 rengkohan si kecil diribaan
hanya bunyi2 dengkuran si kecil di pangkuan
Nikmatilah dan bersyukurlah diatas segala penantian

senja gembira ini akan datang tiba lagi..
Namun ku tak tahu untuk siapa gilirannya......
Dapatkah kau hadiahkan senja gembira ini untukku, sahabat?

( Tahniah pasangan fly & Catlina diatas kurnian cahaya mata pertama tepat jam 7.26 petang..Semoga kalian gembira sentiasa)

14 comments:

Galuh Cendra Kirana said...

Waahh, hebatnya penangan baby Cikgu Fly- Catlina...sebuah sajak yang indah buat ketiganya... Tahniah buat keduanya!

hanis said...

nak hadiah gane?
senja itu bukan milik kita....
dah azan maghrib dah weh...
apa lagi yang ko duk bersidai tepi laut berdua2an tu...
nak kene babab ke?
gi balik..
syuh... syuh... syuh.... :P

Monkey D Luffy said...

ko dating ngan sapa tu ha? ko lapor sapa ko punya marka... eh dia dah baca blog ni...

larikkkkkkkkkkkkkkkkk

~ujicham~ said...

Senja2 bercanda.. gi ngaji. hishhh.

Galuh Cendra Kirana said...

Luffy, ko pasti kew yg di sebelahnye tu pompuan? berketak-ketak jer rupenye...ngihihi..ko nei kan, suke wat tahyul tau. tu nak lari ke maner tu weyh!

sparkystar said...

dah2,ptg nie lepak tpi pntai ngn aku..huhuhu

Mogen Ali Rico said...

puan galuh
ini bukan sajak..ini hanyalah cerita pendek ala2 karangan rumusan

lalallaa..makcik hanis sudah marah..mari kita cabottt!!!

captain..
apaqarahhhh..camne aku nak amek gambar diri sendiri..mestilaa watak ittew bukan aku
( aku takkan letak gambar2 yang mendatangkan syak wasangka org ittew terjhadapku..miahahhah)

uji
masjid kat tepi nie jer..nie tgh dok dengar azan laa nie..

haaa haaa...kan aku dah ckap captain..gambar2 tahyul aku takkan letak nyer..cuba ko bayangkan keadaan gadis ittew mengganas..tobat aku takmo buat hal

sparky..
huhuhuh..melepak bersama ko di senja yang indah sambil memnacing si sepit biru..ohhh..romantiknya..erkkk..terlebey sudaa

Fly said...

Salam sohabat.. Subhanallah indah sangat kata2 brolah.. Thanks bro dengan ucapan itu, catlina kim salam kat bro, dia cakap terharu baca hasik coretan bro. bro setelah menjadi bapa ni barulah aku rasa bagaimana situasi yang sebenar, suatu cabaran bagi insan yang baru bergelar bapa..

Fly said...

bro, catlina minta izin untuk copy nukilan bro ni dan paparkan di blog catlina..boleh?

CatlinaFly said...

salam mogen ali..sy baru larat nk surf2 tenet ni..dah baca sajak ni semalam tapi kirim kat cg flu utk komen kat sini..i'm speechless bila baca sajak ni..sgt indah!insyirah kem salam cyg kat uncle mogen!! :)

Mogen Ali Rico said...

fly..
Itulah anugerah yang tidak ternilai kepada peradaban manusia.Cabarannya tetap ada namun nawaitu dan perlaksaan harus menjadi agenda utama.Perjalanannya masih jauh..moga tabah dalam laluannya..

boleh jer copy tapi jgn letak name den..segan laa..

Mogen Ali Rico said...

Salam Catlina
kem salam kat insyirah gak!!!ckp kat insyirah pakcik mogen die nak balik dah nie..nak ajak makan2 kat kluang station..lalala..

Jaga kesihatan..jaga insyirah..jaga fly..ehh silap..fly nyer turn kena jaga catlina..fly kene masak,kemas rumah, buat semua bendalah..lalalla

psstt..bro..try masak nasik ninja..sdapnya hingga menjilat dinding..hihih

Fly said...

sahabat terima kasih dengan doa itu. kami sekeluarga mendoakan kesejahteraan bro dan orang yang tersayang aminnn, yup bro kalau balik jgn lupa bgtau :)

Baby masuk wad hari ni, jaundis makin tinggi. Harap2 cepat sembuh, harap uncle mogen doakan gak ye...

andaq said...

salam bto..
nice ur snap..
like ur silhouatte..
:)