Monday, March 2, 2009

let the song speak to you..

( Hari ini entry jiwang karat tahap kentang putar sempena hari jiwang sedunia ke 18 puluh ratus )

Aku tak tahu apa yang terjadi pada aku malam nie..aku merasa jiwang tahap tertinggi sehingga aku sukar melelapkan mata mahupon deria ke 6 ku sendiri.(wink!! wink!!)Aku resah, aku gelisah, aku berfikir, aku kaget, aku banget dan tenget..Mungkin hari ini aku terasa jiwang selepas makan chicken wing masakan sendiri..apaqarhhhhhh!!!!

Sambil2 aku melayan dan berfikir ttg diri, aku cuba cari kesilapan2 yang telah aku lakukan dalam hubungan yang lepas.Mungkin kesilapan ini datangnya dari aku sendiri.Mungkin inilah ranting kehidupan yang aku pilih dan alhamdulillah aku gembira dengan pilihan ku sendiri tanpa rasa menyesal dan ragu.Aku sedar kelemahan dan kesilapan yang aku telah lakukan dan terbukti benar aku bukanlah seorng lelaki yang begitu sempurna.Namun aku bersyukur oleh kerana ketidaksempurnaan ini aku berpeluang mencari dan terus mencari erti kesempurnaan dari kaca mata seorang wanita.

Aku tidak begitu bijak dalam meluahkan rasa..izinkan aku biarkan lagu ini berbicara untukku kepadamu..(ceeewahhh..jiwang cam unta!!)



11 comments:

~ujicham~ said...

ini bukan pasal chicken wing ni.. konpem psl entry 'belasah' tu.. mogen mogen.. haish.

hanis said...

hoho~
ni sorg lagik
jiwang
jiwang
mogen jiwang yeah
mogen jiwang yeah
amik flight balik mesia lah wei...
kredit card kan ader
now everyone can flyyyyyyyyyyyyy

anntaj said...

wahhhhhhh permaisuri dia....
:)

Galuh Cendra Kirana said...

huhuhuhu...i will listen to this song over n over n over.. i promise..! huhuhu...mmmmamaaaa!!! elin nak ikut dia gi hujung duniaaaa!!!! thank you sooo muchh!! muuuaahhh

Monkey D Luffy said...

Ini dah kena penyakit kahwin dah ni... cepat ko kawhen... boleh 'belasah' sepuasnya... hahahaa

Mogen Ali Rico said...

uji rashid..
erk..maafkan aku..aku tidak dapat mengawal diri..lalalalla

nis tarzan..
kredit card mmg ade..tapi kalo nak apply cuti boleh pakai kredit card tak?

anntaj mahal
erk..belum ditabal jadi permaisuri lagilaa..yang dipertuan agung belum sain aggrement

Puan galuh..
yeayy yeahyy dapat mmuahh..yeayy yeayy..nak nak nak..mamaaaaaaaaaa...(Miang tul budak si amir nie..anak sapa laa nie)

captain..
ini semua uji punyer pasal..semalaman aku tak tido nyenyak sebab uji laa nie..ternyata bahasa lebih tajam dari mata pedang..dengan bahasa boleh bikin aku goyanggg..

dayenpanthepucca said...

ecece...tu dia mat jiwang rempit memunculkan diri ~<~

Dhada said...

Apa beza percintaan dahulu & kini ? Ku lihat situasi ta byk beza .

Mogen Ali Rico said...

adik luffy,
hehehe..ingat mat rempit xjiwang ker..mat rempit sambil buat willi die nyanyi lagu spring tau


dhadha,
setuju!!( jerit ramai2)..tapi walaupun situasinya sama namun cara jer yang berbeza.msing2 ada kelebihan dan kekurangan..

Dhada said...

Ohh mungkin yang kali ini bezanya boleh dipertontonkan . Pasti .

Mogen Ali Rico said...

yeahhh..tiada jawaban yang salah..semuanya betul2 belaka..tapsiran dan penilaian adalah hak milik mutlak setiap insan..ceeewah..