Saturday, February 28, 2009

Home Sweet Home

"Home sweet home" itulah yang dapat aku luahkan sepanjang aku hidup bersendirian dalam melayari gelombang hidup sebagai seorang bujang tratang-tang.Walaupun sudah masuk tahun ke-2 aku meniti gemersik kesunyian dan kelembutan ranjang keseorangan namun aku tetap pasrah dan redha atas segala ketentuan..( kah kah kah geli siot ayat mcm nie..miahahahhaa)

Vulgar mode turn "on" wink wink!!
Hari nie genap 1 tahun 2 bulan aku diperantauan mencari sesuap nasi beriani yang disulami ayam kari dan sayur sayuran yang terbaek dari ladang.Sperti biasa rutin aku akan melepak dan mengangkang dengan lebih terbuka di hari minggu.Tiada yang lebih baik dari ladang jika dapat bersantai dengan tenang sambil melayan bleach dan tv series kegemaran aku "chuck" dan "how i meet your mother".Semuanya berputar dengan skala yang kecil dimana perkara yang sama dilakukan berulang2 kali sehingga bosan dan terhasillah hasil karya ketenet yang bosan bagi org2 yang bosan dan yang sewaktu dengannya.Namun hidup perlu diteruskan..kepelbagaian dan rentak hidup perlu disusun atur mengikut naluri lelaki lalu aku terus menyanyikan lagu naluri lelaki dgn cuba meniru gaya nyanyian anuar zain namun tidak berjaya.Yang hanya berjaya hanyalah gaya2 gay yang tidak termaktub di dalam perlembagaan hidup aku yang bosan.

( kembali ke topik sebenar)
Rumah atau bilik atau kotai atau apa sahaja bahasa yang merujuk kepada tempat tinggal adalah keperluan utama dalam kehidupan.Masing2 mempunyai impian utk mempunyai tempat tinggal yang selesa dan cantekkk tetapi bergantung kepada corak polar impian yang diimpikan.Jika mengikut rumah impian aku, aku inginkan :-

Rumah yang terletak di sebuah pulau yang cantek dimana aku boleh melihat siput dan tapak sulaiman bertaburan di kawasan rumah.Ada pokok2 kelapa yang rendang, pasir yang putih dan pantai yang landai di hadapan rumah.Setiap pagi aku bangun aku terus terkonteng2 berlari ke pantai utk mandi pagi dan bersarapan di bawah pondok di hadapan rumah yang berlatar belakangkan lautan yang terbontang luas.Selepas sarapan aku sun bathing di depan rumah sambil minum air kelapa ais yang manis dan menyelerakan.Biniku dengan berbikini..erkk..heppp..biniku yang berpakaian ketimuran (kaen batek dengan muka tempek2 bedak sejuk..ohhh tidakkkkk)sama2 menikmati deruan ombak yang memecah pantai.

"Bang..abang nak makan ape untuk lunch."kata biniku dengan penuh manja dan sporting..
"abang nak makan tayunk".kataku sambil mengenyit manja..
"gatallah abang nie..dari muda gatal sampai ke tua..hamek nie!!"..satu tamparan keras ke punggung aku dan kami sama2 ketawa.

begitulah kehidupan aku sehari2, bergelak ketawa bersama bini tersayang..rileks dan terhindar daripada pengaruh politik umno..erkk..( hampunkan saya makcikk!!!).Rumah yang aku impikan tidak perlulah besar namun perlu lengkap segala peralatan.Yang utama peralatan karaoke, dvd player, tv screen yang bosa, sofa yang empuk, perhiasan dalaman yang kemas, katil yang berspring, dapur yang lengkap dan tandas yang comel.

itulah rumah impian aku..rumah impian kalian bagaimana pula?

Sekain..


11 comments:

Galuh Cendra Kirana said...

yeaahhh..rumah impian kiter sebijik aderlah samerrrr!!! ehh,...? almari baju tayunk maner bang? nananana

Fly said...

salam sohabat, selamat berhujung minggu ye.. Beb aku doakan ko berjaya miliki umah impian ko :)

Qaseh.Darwisy said...

ntah..blom pikir lagi..nk dok dalam gua kot..sejuk skit..

Mogen Ali Rico said...

erk..kita sangkut kat atas kosi makan jerlah..almari nie tak elok simpan dalam rumah..bahye..boleh jadi tempat pembiakan nyamuk aedes

fly..
hehehe..aku tgh pikir gak camne aku nak buat rumah tepi pantai tapi kat kluang..aku rasa kene korek tanah sampai mersing dari kluang..baru aku leh buat rumah kat kluang.

ninie..
hunggah hunggahh..hunggah hunggah..( gaya org tasadei kluar dari gua nak gi KL)

Galuh Cendra Kirana said...

hihihik..olohhh...(ni musti takmo izinkan pembukaan galeri kasut ngan baju lelong ni...)baeklahh..

Mogen Ali Rico said...

erk..nak bukak galeri kasut ngan baju lelong ker..laa..nape tak cakap malam semalam..ingatkan nak bukak galeri toto jer..nanana..lalalal

Galuh said...

hhihihik..kenape kamus dewan bie terbalik...hihik...belajo bahse songsang yeww..eww...jgn songsang2 ni bahye taww....

Monkey D Luffy said...

aku dapat bayangkan bini ko bagaimana time dia tgh tampar ko,... hahahaha

~ujicham~ said...

Current lifestyle aku: nomad
Future lifestyle: ??? (blur) :P

Mogen Ali Rico said...

kamus songsang laa yang terbaek dari ladang..barula thrill nk ngeja satu2..

captain
tu baru maen tampar2.kalo uji maen belasah2 aku tak dapat nk bayangkan..miahaahaha

uji..
rilek uji..akn tiba waktunya ko akn dpt ape yang mmg telah diciptakan utk ko..cthnyer..dpt maen belasah2..org laen tak dapat beb

hanis said...

kemas lah pulok.
tu ari tgh cam bersepah sket