Wednesday, April 1, 2009

Double Victory...



1 April 2008 6.oo am
Alhamdulillah, tepat jam 6.20 pagi Port Khalifa Bin Salman secara rasmi dibukakkk!!!!inilah manusia pertama yang berjaya menerobos pintu gate KBSP buat kali pertama ( secara rasmi) dan menyumbatkan ketulan kontena yang bewarna biru buat kali pertamanya.Berdebar beb, dengan infrastructure yang masih belum sempurna, dengan masalah dan masalah yang dihadapi alhamdulillah semuanya dapat diatsi dengan baek.Bak kata pepatah melayu..tiada gunung yang tidak boleh didaki..betulker..belasah jer.

Perkara yang buat aku hangin satu badan di pagi hari..
1 -Operator tak tau password untuk system..Sumbat ngan keyboard kang!!!
2- Operator tak tahu gate no baper die duduk.Sebuk ckp printer kat gate tak bleh guna..geget tengkuk kang..naseb baek jantan..( ampunn puan serii!!!)
3- Information ttg ISO code utk container yang baru masuk tak tahu
4- 2 lori salah hantar kontena patutnyer hantar ke Mina Salman Port
5- Aku marah rakan sekerja secara bertubi2..hehehe ( sape suruh jadi siput..jadila arnab)

8.oo am
Setelah berpuas hati dengan prosess gate in ( received empty & received export) maka aksi2 mengambil gambar bermula..lallalal

Rudi, livingstone,Saibaba & Amir Mahmood - You guys rock!!!!

Muka happy + letih + mcm nak makan org

11.oo am
Report server buat hal dan aku bergegas balik ke server room.Termarah lagi rakan sekerja.Aku sungguh garang ketika ittew..naseb baek aku tak bertukar menjadi hijau ( hijau itu toyol)..toing toing
01.oo pm
Meeting dengan OPS + Navis vendor untuk progress update
03.oo pm
Matthew datang ke meja aku untuk tanyer update.Ape pasal mamat nie tiba2 amek berat pasal aku nie..erk..rupernyer2 1 April die sah menjadi IT manager menggantikan boss aku Jesper yang akan menjadi IT manager punyer IT manger kat main office Holland.terpaksa aku menerangkan secara ringkas + kencing2 sikit ape yang boleh utk menyedapkan cerita
04.oo pm
Jesper dengan Mahmood bertandang ke tempat aku dengan muka tersenyum2.Aku kaget melihat diorg datang dengan tersenyum2 nakal dan memegang beg seperti mahu pulang.
Boss aku mencadangkan untuk meraikan kejayaan disuatu tempat..
dan akhirnya
05.15 pm
Sedar2 aku dah dalam stadium utk world cup qualification antara Bahrain vs Qatar.Aku jerit mmg tak ingat.Boss aku pon jerit..semua olng jerit..rupernyer2 boss aku nie perangai mcm nie kat luar yerk..5 x 3 mcm kitaorg gak..

jesper ngan Mahmood tgh khuyuk mengontrol napas ketika diambil gambar


Double victory untuk hari ini..Bahrain menang bola..KBSP dah bukak..namun esok masih belum tahu lagi..

Esok kul 6.00 am, kami menerima kapal pertama utk general cargo vessel.Tugas kami belum selesai..masih bayak yang perlu dilakukan..doakan semuanya berjalan dengan lancar...aminnn
























































8 comments:

Monkey D Luffy said...

memang nampak letih dan 'kelaparan' tu ;p

hanis said...

syabas bettha...
hakhak

Qaseh.Darwisy said...

hehehh..kurang memahami akan pemprosesannya yakni tatacara pekerjaan itewww..walau bagaimanapun, syabas bettha(folo hanis..)hehehhhh...

Sis,laki hang ni garang jugak..siapkan pendinding ya!jgn smp dia jadik hijau..

Galuh Cendra Kirana said...

Syukur...triple syukur. Alhamdulillah! =)

Galuh Cendra Kirana said...

Baekk...tiap2 kali marah ni boleh masak bubur kacang hijau ni.. settle..nyamnyamnyam.hihihik

Walinong Sari said...

Alhamdulillah...
Cik Mogen.. cepat2 balik Malaysia... kecian tgk gambar (Muka happy + letih + mcm nak makan org, part yang kata nak makan org 2 yang menakutkan hehehe...

Fly said...

salam sahabat, wah meriah dan gamat sungguh pemandangan kat stadium tu ye, nampak seronok je bro dirantau orang.

sparkystar said...

alamak bro,lama tak jmpe..bila nak lepak2 lagik..bila ko nak bwk aku tgk bola kat sane..huhu