Monday, April 6, 2009

Maiden Call to KBSP

2 April 06:00

Aku dah tercegat kat meja untuk configure LXE untuk scan barcode cargo.Sempat sarapan oreo cecah kopi. Bergelek ketawa dengan lawak2 panas Rudi untuk menceriakan keadaan.Rudi buat lawak 18sx pagi di hari dan ternyata berjaya meningkat metabolisme badan.Ayat panas Rudi
"I'm not trust my girlfrined, but i'm still make love with her"miahahahah



Pemandangan kapal dari tingkap blaknag tempat duduk den.Sungguh kotor tingkap ittew..

07:00
kapal bersedia untuk mengeluarkan isi perut tapi terpaksa tunggu org2 kenamaan.Den tak sabar nak scan kereta satu2 nie..Sambil2 tue amek gambar utk buat kenangan.




07:45 am
Semua org2 kenamaan tiba utk sesi kasik hadiah pada kaptain kapal.Semata2 nak kasik bende nie terpaksa kitaorg tunggu lama.Sambil merungut2 unta, kami tersenyum2 sambil bertepuk tnagan dengan gaya yang amat hambar.



08:30 am
Inilah kereta ( cargo) pertama yang dieksport ke bahrain menggunakan pelabuhan KBSP dan aku pon berlari2 anak dengan tanpa menggegarkan lemak2 di perut ke arah kereta tersebut utk scan barcode setiap kereta utk direkodkan di dalam sistem. Total kereta 143 buah dan mcm nak patah tgn dibuatnyer.ternyata barcode tracking system ade sedikit bug dan kami berb
gegas balik utk bug fixing dan progress meeting dengan OPS.

So far, alhamdulillah semuanya berjalan dalam keadaan yang baek.Kami sekarang sedang bersedia untuk menerima kapal kontena pertama pada 15 April.Inilah masanya yang kami tunggu2 dimana semua process akan dijalankan serentak.Rasenyer tamat sahaja cerita pasal kerja..Nanti den sambung kisah di dubai dan hutang2 tag lapuk yang belum den bayar.



5 comments:

Galuh Cendra Kirana said...

ololololo....ciannyee xcukup tido.. takper tag tag tu leh bayar ansuran nanti... hihihi.

hanis said...

apa maiden maiden nih?
mamak maiden kat penang ka???

Monkey D Luffy said...

best jadik YG PERTAMA NI... ko rasa semua ;p

nur said...

cardax pn pkai bar code ke?
sng laa gitu..
msuk ofis ulur badan je


lmbat baya 2 ringgit!!

Mogen Ali Rico said...

puna galuh..
tag yang susah2 ade tak..miahahha

nis..
tue laa aku suruh gi masuk kapal ko dok sebok booking ticket kapal terbang utk boss..pasnie try booking kapal lak

kaptain..
true true..miahahahha

husbi..
lagi best tepek barcode kat badan..masuk lif jer terus scan.