Sunday, May 31, 2009

Kisah rempit

Di kala itu, aku sedang memandu dengan kelajuan 50 kmj sambil2 mendengar irama padang pasir dan bayangan puan galuh sedang membelly dancing mula menakluki fikiran..walaupun cuaca agak panas ketika itu namun hawa dingin yang terpasang cukup membuatkan suasana cukup nyaman dan tenang.

tiba2!!!..tiba2 aku dipotong oleh seekor minatang yang sangat pelik dan hodoh..dah laa potong belah kiri pastu tak angkat tangan..Ni yang aku mula hilang sabar.Bukan kena bayar kalo angkat tangan..aku mmg tak bleh sabar lagi..Aku terus drop gear dan menekan Nos sehingga terkeluar api di buntut paip ekzos kereta.adegan kejar mengejar berlaku.Namun minatang itu tidak mengalah..minatang itu terus memecut dengan memasuki gear 3 dan mengeluarkan asap tebal dari muntut keretanya..aku tidak berputus asa, aku cube mencilok-cilok di celah2 batang lampu dan cuba memotong.Minatang itu cuba menghimpit aku ke tepi tapi aku bijak mengelak..aku tarik handbrake dan membuat pusingan U dengan selamba dan mula memandu reverse dengan kelajuan cahaya.Minatang itu terus memecut laju dengan menggunakan kuasa turbo hasil tindakbalas kimia di dalam enjin beliau.aku semakin terdesak..aku terpaksa mengambil keputusan terakhir..aku terpaksa bertukar!! kungkangkungkang ( ini adalah bunyi transfomers bertukar)aku telah bertukar menjadi robot..aku cuba mengejar sambil berlari dan rupa2nyer memandu kereta lagi laju daripada menjadi robot yang berlari.aku tukar balik kepada kereta dan mula mengejar.Adegan kejar mengejar semakin dahsyat..masing2 mula mencilok2 di bawah lori,di celah2 penghadang jalan hingga ke dalam longkang highway.dan tiba2...ade trafik light dan kami pon sama2 berhenti..sekian..


( comel gak minatang nie dari pandangan belakang)


Inilah minatang dari pandangan depan..sungguh hudoh
source :- http://www.lti.co.uk/home.php

kesimpulannya..aku lebih suka melihat dari pandangan belakang..gagagagagaggagaag

16 comments:

Monkey D Luffy said...

ko suka skill belakang?

muahaha

Galuh Cendra Kirana said...

erkkkk..apoknye~ dengor dek bebudak nei kawan ber belly dancing ngan awok... abeh ghasie kiter..hihihhik...(ader gelebin-gelebin tak kt belly tu?)..nananana

catz_mafia said...

Mogen,
Apa motif pucuk rebung yang ko nak cerita sebenarnya? (aku dah mengangkat2 kening belah kiri ku tanda riak dalam hati..)fuh..

Rasa nak sepak ko laju-laju dengan kelajuan cahaya... heheheh

Dils said...

Eh, tapi aku suke jugak pemandangan depan tuuu..

Fly said...

Kisah rempit yang dasyat...:)

hanis said...

comel kereta itew dari belakang nyah!

Walinong Sari said...

Ko ni kalu nama nak tengok punggong jer.. Ko memang teror baik punggong manusia atau punggong kereta.. semua jadi idaman ko yer cik mog...

lagi satu aku x tahan bila ko kata bayangan Si Galuh dok belly dancing... macam ko tau jer kan dia boleh belly dancing... Si Galuh memang pakar membelly dancing.. hehehehe Pecaya la kat aku ni... aku dah pernah tengok.. Hehehehe

Galuh Cendra Kirana said...

hampehhhh....itu semer dustaaaaa!!! den cumo geleng2 perut yo...huhuhhu..hampeh walinongggg

Mogen Ali Rico said...

captain...
aku suke pandang belakang jerlahhhhh..

puan galuh..
den tuntut acara belly dancing tu nanti kangg!!

catz mafia..
erkk..ko nak sepak laju2 yer..meh sini sat..tarik sideburn kangg


fly..hehehe..pengarutan di malam harii


nis nyahh..
ko pon suke belakang2 nie ker nyahhh..boleh geng ngan makkk ..ewwwwwww..lentik gituu

walinong sari..
puan galuh dah janji nak belly dancing pada malam pertama..akan ku tuntut!!!!!!!!!!!!!!!!!!!nananannana..

xkiree xkire..gelek perut ker..gelek punggung ker..gelek lutut ker..janji ade belly dancing..nie yang mcm nak beli baju belly dancing nie.warna merahh nyahhh..meriah gitew

Mogen Ali Rico said...

dilla..
comel ker??apaqarahhh
tapi kerete nie uniklah..kat dalam die cantek..seat mcm seat recaro..siap ade tv kecik..mmg best!!

anntaj said...

mogen..
minatang yg memotong tu saya ada dlm tu...tak nampak ehhh???
:)

~ujicham~ said...

hehehe.. kelako lah mogen.. tak sangka itu minatangnya.

ku sangka kan hayalan ko semata.

Qaseh.Darwisy said...

Mende mu merepek nih mogen..hahahhhaaaa...hilang jap stress..

Zaidon said...

Salam...ingat tadi Bro nak buat impak maksima 3 .hehe

Rantong said...

Salam ziarah. Such a great blog.

View Profile: Rantong™

Kyla said...

gempak cerita ni.. siap ade sound effect transformer lg. hehe!!