Thursday, June 11, 2009

Apabila hijau itu tidak dipolitikkan, ianya cukup indah


Ini sawah padi..ini bukan padang bola.harap maklong
Keklimakkan terpancar dimuka sang petani setelah membanting padi

Inilah Orang-orang yang digunakan utk menghalau tikus dan babon
( lakonan semula)
Wajah petani yang baru pulang dari membonceng kerbau ke petak semaian

Oleh kerana berat..petani itu tidak mampu lagi utk melonjak lebih tinggi

Sang Petani pulang ke pangkal rahim setelah penat berkerja seharian.

Puan galuh dengan aksi menggoda kaum petani



Sekain dari kami dari bilik berita kulim.Berita selanjutnyer baca blog puan galuh..lalalla

19 comments:

catz_mafia said...

Mogen,
Ni kalau Karan Singh Walia tengok ni confirm nangis..

amin said...

upetani harapan 2009...

ayu said...

Waahhhh..
sukelah tengok petani pompuan tuh.. cute bangat.. "totally approved" huhuhu

Galuh Cendra Kirana said...

kihkihkih...ayu suke nengok petani pompuan yer..meh cini meh cini...mehla kedah..kat kedah petani baik2...diorang ajak ayu makan nasik kawah..hehe

Walinong Sari said...

Wei Cik Mog ko ke yang melompat-lompat kat tepi sawah 2.. patut la aku kat kulim pun terasa gegaran gempa bumi... kurang-kurangkan la ckit yer... Lagi satu aku nampak ko dengan Cik Galuh buat posing maut tunjuk jamban korang yang berat 2.. sakit mata la tapi I like!!!
Hehehehehehe

hanis said...

huhu~

Galuh Cendra Kirana said...

Aii Nis? huhu~ jer? nasik2 tadek kew??

~ujicham~ said...

habislah.. tahun ni padi tak jadik.. semangat padi ilang sbb terkezut tgk tauke unta dtg.. haha.

~ujicham~ said...

habislah.. tahun ni padi tak jadik.. semangat padi ilang sbb terkezut tgk tauke unta dtg.. haha.

M.K is Tun Mamat said...

erm.. xmcm muka petani pun.. ahaha.. adoi..

Monkey D Luffy said...

ahaks

dating kat bendang

Mogen Ali Rico said...

mafia..
miahaha..karam sign walia tu adalah kaptain

amin
hehhee..den nak tanam pokok daun ketum..nanananna

ayu..
nanananna..tul nie..approve nie..tul nieeee..tul nieeeeeee

puan galuh
ayu kalo nak ajak makan..takyah ajak makan tepi sawah..kat mane2 pon die mesti on jerk..

walinongg!!!!!..
aper berat2 nie..kitaorg nyer jamban nampak jer besar..tapi ringan tauuuuu!!!!!!hempap pokok pon tak mati tau..

hanis..
hanis jeles...yeayyyy..hanis jeles..yeayyyy..nannana

uji..
mane ade..hasil tanaman akan bertambah subur..ko tak nampak aku lompat2 tue..aku telah berjaya menggemburkan tanah tanpa menggunakan kerbau tau

MK..
hehehhe..nanti aku pakai topi ngan kaen pelekat..baju pagoda siap koyak2 kat ketiak..mesti cam real jerk

captian..
aku try nak tiru lagu surti dan tejo..tak sempat nak nyanyi dah kene pelangkong ngan puan galuh..nannananan

anntaj said...

huhuhuuuuu..mogen...
td masuk blog galuh...
tiba-tiba...
---------
gambar sama la...
:)

Galuh Cendra Kirana said...

erkk...yeke boleh?? yeahhh...mariiii kita gi danga bay mamam2 berjemaah...lalalala (ayu nanti kiter mengepaw cik mog bersame2 yer! kihkihkih)

anntaj tayunk!
kihkihkih...ni sempena memperingati nostalgia kecurian gambar dari blog ke blog namenye...kihkihkih~

Zaidon said...

Salam.. wohh, bestnya lepak kat sawah padi, dah lama saya tak kesana..

Fly said...

Pheewitttt..fuhhhh gua rasa cam dlm film tengok korang berposing, ditambah lagi sambil mennyanyi lagu zapin ala2 petani moden.

ayu said...

adoyaiii..
abg mogan, kakak galuh..
vile niihh nak g ngeteh kat cni..
rmh limas dh rimas tgu tuuhhh..
lapaaaaarr niiii... =)

CatlinaFly said...

ai kat kedah ke?tak balik kluang?:P

CatlinaFly said...

re: ler..berita lmbt diterima..sabtu ahad kami offline sbb kat umah mak Cg Fly takdok line tenet.ni pun baru je smpi umah ptg tadi..