Friday, February 13, 2009

Demi sesuap nasik beriani..ribut pasir sanggup ku turuti





Cuaca kuning emas masa ribut pasir berlaku..aku dok dalam keter amek gambar




Cuaca beransur pulih namun meninggalkan debu pasir putih yang halus.Namun kerja tetap diteruskan..Puas aku makan pasir

Jarak penglihatan :- 200 meter
Kelajuan angin :- 70-80 km/j
Suhu :- Siang - 20 celcius / Malam - 13 celcius


14 comments:

Galuh Cendra Kirana said...

huuuhu...ciannyew...ittew semer dugaan taw..cari rezeki elok2 taw...hati2 jage keselamatan juge yer..!

hanis said...

ewwwww~
perkasanya sang gaban!
ngahahahha

hanis said...

ewwwww~
perkasanya sang gaban!
ngahahahha

Monkey D Luffy said...

ada check paru2 tak? kang penuh pasir lak.. hehehe

Qaseh.Darwisy said...

tu lah..x ade kesan ke dok sedut habuk pasir ni??kalo batuk ada keluar pasir x??

dayenpanthepucca said...

betul kata kapten...kesiannya paru2 anda. he3...

Mogen Ali Rico said...

Puan galuh..
Dugaan mendewasakan kita..mari kita buat imbangan duga sampai balance

nis..
aku bukan gaban..aku adalah power ranger kuning..aku tahu..ko mesti nak jadi power ranger hijau..mihahahha

kapten..
camner nak check paru2..kalo aku scan boleh nampak ker..jab aku tanyer adik ko

ninie..
bukan setakat batuk jer..kuntut pon jua..bertebanganlah butiran2 pasir seperti pasir2 di tepi pantai

adik luffy..
dlm teori perubatan moden..adakah kita dapat melihat pasir di dalam peparu dengan menggunkan mikroskop mahupon stateskop??

hanis said...

oppsss... terover sudah! kasi komen samapi dua gitew... ngahahha

Snowflake said...

Assallamualaikum
Ini "amek", sah owang Johor. Nasi "tak briyani" loe pernah rasain rngga?
Wassallam

Galuh Cendra Kirana said...

ciannye...huhuh..nti kita sama2 buat gotong royong membersihkannye yer...balik kaihh,.. =)

Fly said...

salam bro...dasyat gak ye ribut pasir tu, anyway bro selamat alhamdulilah..anyway kalau balik sini bawaklah ole2 untuk kami

~ujicham~ said...

hmm.. sian.. terpaksa makan pasir. hehehe. banyak zat mineral agaknya ye..

M.K is Tun Mamat said...

mkn pasir kat padang pasir.. lg best dr pasir sungai.. heheh

TashadeNatasha said...

di pelabuhan kah itu?