Friday, February 27, 2009

Merempit di padang pasir

Merempit di padang pasir bukanlah gejala sosial..bahkan ianya juga bukan perilaku lucah yang boleh dimasukkan ke penjara mahupon melibatkan sesiapa utk bersumpah.Merempit di padang pasir ini sudah menjadi trend anak mudi di sini malah telah dikormesialkan dengan penglibatan NGO dan tajaan daripada syarikat permotoran antarabangsa.

Acara merempit di padang pasir ini sebenarnyer dimulakan dengan penglibatan anak2 muda yang inginkan gaya hidup lasak dan bercita2 ingin menjadi seorang penunggang motosikal yang laju dan berbahaya.Perlumbaan selalunya diadakan di padang pasir yang gersang namun lama kelamaan proses pemikiran mereka semakin berbahaya dengan menambah perlbagai rintangan di dalam sesuatu perlumbaan seperti merentasi gunung, melalui pasir jerlus,mencelah di kelengkang unta dan pelbagai lagi sehinggakan sesuatu perlumbaan ianya tidak cool jika tidak diselang selikan dengan adegan2 terbang ke angkasawan dan babak2 aksiden yang cukup menggelikan hati para penonton.Proses perkembangan pikiran anak2 mudi telah memperkenalkan sukan MotorCross dan mempopularkannya sehinggakan lebih popular dari justin timberlake.Sekain..


9 comments:

Mr.shari said...

ini lebih baik drpd merempit d jalan raya:)

hanis said...

hepp! apa kait2kan nama JUSTIN nih?
ni mak nak mawah nih!
gaggagagag

mountdweller said...

Alangkah bagusnya mereka. Tidak menyusahkan dan memanaskan hati pengguna jalan raya seperti di negara kita. Kalau ada yang terkejut pun mungkin biawak pasir jer.

Galuh Cendra Kirana said...

Hihihik.. geli hati tgk komen uncle mountdweller..kihkihkih. Bie, ececece..musti hatimu tidak keruan menahan gejolak asmara rempit seperti yg pernah dilalui suatu ketika dulu kaaaaann..alaa...mase muda-muda duluuu..ngihihihihi (tetuan n pompuan, samer2 lew kite nantikan pengakuan ekspensiv bekas penunggang moto keros ini..hihiik)

~ujicham~ said...

jatuh pun tak sakit kan. kalau kat pasir jerlus, pakej terus kebumi la ek :P

mELuVphInG said...

incik, bole tanye x,, ape name penyanyi dan lagu yg berkumandang kt blog incik ni,,?

Mogen Ali Rico said...

Mr shari
yeahhh..merempit di jalan raya adalah tidak baekk..sungguh tak baik budak tue..anak sapaaa laa tue

nis.
hehhee..saje nak dengki ko sebab ko suke sangat kat budak suare kecik tue..mak nyampah die tau nyahh..geghamm nyer makkk

uncle..
keh keh keh ..warga biawak pasir telah melancarkan sekatan jalan raya di beberapa kawasan strategik utk mengatasi masalah sosial ini..beberapa kempen telah dibuat seperti kempen taknak rempit dan kami benci accident sedang hangat dijalankan..lalala

puan galuh..
lalallaa..nananna..heppp..( tu kisah2 zaman muda mudi tue..rahsia dalam kelambu jgn kasik anak2 tahu).lalalla..
( jom gi sentol beli barang motor!!!)

uji rashid..
yeahh..tu yang thrill tue..sekali masuk pasir jerlus terus kene kebumikan..so mereka akan cuba mengelak secara brutal dan berkesan

cik meluvphing
pergh.dua kali kene eja nama..hikk hikk..lagu nie dinyanyikan oleh tunang avril lavingne.ape tah name abang tue..derycky kot dari band Sum 41.tajuk lagu still waiting..nape? ade minat ker?cayalahh..punk rockk bebehh

mEiShOmOsAPiEnS said...

tangkap ar lagu ni
oo sum 41,, sy cume tau lagu best of me je.. len tarak tau
tengs mucho incik mogen ali rico

Mogen Ali Rico said...

meisya omar..
yeahhhh...punk rock not dead!!