Friday, April 10, 2009

Boss


"Kami wajib bersedih atas kehilangan ini!!" kata onur walaupun aku tahu inilah hari gembira yang perlu disambut untuk pembebasan dari tekanan kerja oleh seorang yang bergelar boss..

Aku sudah ada boss baru..bila boss bertukar carta organisasi pon bertukar.cara bekerja pon betukar..approch dan preasure dari boss mungkin bertukar..semuanya akan bertukar..tiada yang tidak bertukar melainkan yang bertukar sahaja..Namun ternyata yang tidak bertukar adalah aku.Tukarlah segala mala semua diatas..aku yang dibawah akan tetap aku..kerana aku bekerja mengikut cara aku..Aku malas utk aku..aku rajin untuk aku..datang lewat kerana aku..balik lewat pon kerana aku..Boss hanyalah susuk yang memberi arahan.Boss adalah medium yang menilai dan mengukur prestasi..aku perlaksana bukan pengurus..aku golongan yang bekerja utk kepuasan diri..bukan utk boss..bukan utk syarikat bahkan bukan utk galuh sekalipun..tettttttttttt..lala

hari ini hari terakhir Boss di APMT Bahrain dan kami mengambil kesempatan utk meraikan..erk..kami memberi makan..erkk..pon bukan..aku pon tak pasti kenapa perlu kek dan ayat yang sesuai utk majlis di atas.Namun semua ini berputar..insyaallah sampai masanya aku di atas..dan akan turun kembali ke bawah..namun kepingan2 kepuasan dan memory yang aku kutip disini bersama beliau..tetap bersemadi di ingatan..

aku akan tunggu arahan seterusnya daripada beliau..aku tagihkan arahan itu..yaa..aku ketagihkan arahan beliau..

4 comments:

Galuh Cendra Kirana said...

mari bekerja bersamer2 okes...oppssss..org tu ngah sedey sbb Jesper bos kesayangan..hatta shaharuddin thamby pun xdapat menggantikan pemergian jesper. =). ingat tau, soon u'll be a boss too.. dah tiba ms tu utk lead org... jd boss yg best mcm dia jugak okeh...

hanis said...

giler kentang boss ko..
otak cam tak berapa mentel je..
hahaha~

~ujicham~ said...

aah la nis.. tp kan.. dia hencem gak :P

----- Jennifer ----- said...

your blog is very good