Monday, April 20, 2009

Dubai Old Souq

Kalo nak buat kisah pengalaman, aku dah lupe dah..tapi seingat aku, pagi yang pertama tu lepas sarapan aku ngan abang zaini tahan teksi ( mula2 plan nak jalan kaki..miahaha) terus ke dubai old souq yang berhampiran dengan waterbus staion dan Dubai Museum.Kat sini tempat org beli kaen tahap makcik2 bedah nak buat baju kenduri, nak beli syawl yang ala2 hanis nurhaliza ( kah kah kah kah) dan nak beli semua bende lah..tak geti aku nak describe.Meh tgk gambar

Ini adalah pintu yang tak berapa pintu..

bayangkan hanis dengan kasut nie berjalan di Danga bay..gempak seh..

Unta yang telah diawet menggunakan teknik penapisan 2 peringkat

Yunk..tolong sulamkan beg i mcm nie..konfirm i dapat extra cuti ( cuti mental xstabil)

Captain luffy ngan negro putih yang telah siap diawet

Kedai kaen makcik bedah

Den tangkap bayak gamba kasut sebab ade org suka kasut..miahaha

Next entry..gamba gambi di Waterbus station..dah aku nak tido..zasssss

18 comments:

hanis said...

mog...
station ko salah eja...
peace!!
best wooo...
jeles aku jeles...
kembara ditanah arab tuh...
nak jugakkkkkkkk

Galuh Cendra Kirana said...

yeyey. nak kasottt nakkknakkk...nak kasottttttt!!! (sambil menggeget hujung tudung bawal)

~ujicham~ said...

mogen, ni bole wat bisnes ni.

Walinong Sari said...

Buat Cik Mog...
Takat tunjuk gambar apa barang... beli la setiap satu... Walinong, Galuh dan Hanis... memang sedia menanti sambil menadah tangan... (Kat Galuh beli lebih ckit).. dia memang gila kasut sejak duduk kat KL.. Dulu waktu sekolah dia gila kumpul 'Selipar Jepon'...(Opsss.. Galuh terlepas rahsia)... hehehehe

Galuh Cendra Kirana said...

Walinong Sari!!!!! erkk...syhhhh bab selipar tu pelan2 woyy...hhuhuhu.. hepp...ner der sejak duduk KL.. aku mmg dah terserlah bakat mengumpul tu sejak sekolah la..mula dgn selipar la Puan Walinong...ngahaha.. kasut yg cun cun aku start beli time aku jadi cikgu dulu lagikkk...sebelom keje KL mehh.. ngeeeee...apepon tq!! setujuuuu...bawak balik kasuttt....kasuuttttt..kasottttt

Walinong Sari said...

Cik Galuh... Kami tau yang 2... sejak ang start jadi cikgu semua kasut ang nak beli.. Kalu boleh nak borong semua... Jangan kata dengan kasut2 aku pun ang nak beli macam muat jer nak pakai...
hehehehe
Apapun Cik Mog jangan lupa belikan tau... lupa nak tanya Cik Uji nak kasut kaler apa ha??? nak suruh si Cik Mog belikan... Hanis nak kaler apa??? hehehehe

Kat Si Galuh jangan tanya Cik Mog rasanya dah tau.. hehehehehe

Galuh Cendra Kirana said...

huwaaaaa... ini dah kes rompakan beramai-ramai nih.. hehehe

hanis said...

mog...
musti ko menyesal kuarkan entri ada banyak pix kasut...
wakakakakaka~
merasala ko...

mountdweller said...

Malang. Tidak satu pun yang manarik hati uncle kecuali pintu yang bukan pintu tu.

Monkey D Luffy said...

kakaka... untuk hanis tu memang best!

ada ker negro putih?

Fly said...

bro balik nanti jangan lupa belikan gua selipar jepun arab hehe

Qaseh.Darwisy said...

Aku sensitip btl la dgn Dubai ni..sah ujung bulan ni dia balik abis satu Dubai aku kirim...yeayyyy....rindu seh!!

Mogen Ali Rico said...

nis..
hujan emas di negara org, hujan batu di langkawi..lagi best hujan batu di langkawi..

staion itu adalah bahasa arab yang bermaksud aku salah ejalahh!!!

puan galuh..
geget tudung bawal yer..masak tudung bawal tiga rasalaaa..sedap wooo..sampai menjilat meja

uji..
nak jual aper...akan nak jual kasut aladdin..sape nak beli..hanis sorang jerlaa customer ko nanti..

uji2..ko ade kasut aladdin yang muncung panjang sikit tak..size 6 yer..kata hanis dengan nada terburu2

Walinong sari
heheheheh..ader lagi rahsia2 yang boleh dikongsi tak..miahahhaha..kasut2 tue tak boleh bawak balik mesia sebab MATRADE tak luluskan..lalalalal

uncle..
byk2 benda pintu jugak menjadi pilihan hati..heheh..klasik2..

Captain..
Negro putih ade beb..ko dah tgk awek negro ko tak..suruhlaa die join blog

bro fly
hehehe..kene pegi sekali lagik lah nie..heheh..

qaseh
hehe..sensitip jgn tak sensitif..jgn luper suruh abang dubai beli kasut aladin.dpt bawak masuk toilet rasa gembira sehhh

anntaj said...

salam mogen...
jangan lupa bwk balik kt anntaj sepasang kasut yg cantik2 itu yer...
:)

Qaseh.Darwisy said...

Old Souq or Gold Souq??ting..ting..tig..talian hayat peliss...

Mogen Ali Rico said...

aduhaii..
kenapa perempuan suka kasut!!!!!!
tolong jelaskan wahai cik dan mak2 sekalian...

ninie
Tue laa..nak jadi org dubai kene tahu tempat2 kat sane...tanye kat abang..ade bape bayak jenis souq kat sane..jajajjaa..
( aku rasa korang mesti berpesta membeli belah)

Galuh Cendra Kirana said...

Jawapan tenape ompompuan cukew kasot : yela sbb pompuan bersifat pemalu n suke jalan menunduk. jadik bile ade kasot shantek bole jugak wat postur badan dier tegak n nampak kompiden. bahaye jalan tunduk sgt nti bongkok atopon dijangkiti osteoperosis... lagipon ... em ade gak yg kate kasut menggambarkan sifat si pemakai.. hihi. nak nak kasut Mami Jarum. huishhh...

hf said...

Sangat besh!
nak gak kasut tuhh :(