Thursday, April 23, 2009

My Murtaugh list

Pernahkah disuatu ketika kita merasa diri kita terlalu tua untuk melakukan sesuatu perkara? atau mungkin perkara yang selalu dilakukan itu sampai di satu tahap dimana kita merasa malu dan segan untuk melakukannya lagi sedangkan perkara itu adalah merupakan salah satu rutin kegemaran.Mungkin dengan mempunyai Murtaugh list ianya mungkin membantu

Apa itu Murtaugh list?Murtaugh list adalah antara senarai perkara2 yang dirasakan kita terlalu tua untuk melakukannya lagi dan terpulang kepada diri sendiri untuk menetapkan tarikhnya.

Cthnya..aku menetapkan Murtaugh list aku ini berkuat kuasa sewaktu umurku 30 tahun...hmmm..tukar2..berkuat kuasa umur 40 tahun..hmm..nanti aku konfirmkan lain kali..

1- Aku sudah terlalu tua untuk membuat aksi2 merbahaya ketika menunggang motosikal termasuklah aksi willi ketika di trafic light, merempit di jalan karak, menepuk montot moto seperti menunggang kuda dan mengetuk kepala penunggang laen dengan menggunakan botol

2- Aku sudah terlalu tua untuk overnight dengan berpeleseran di pusat2 snuker, karaoke jamban dan dudok bertenggek di stesen minyak 24 jam

3- Aku sudah terlalu tua untuk bermaen Daytona di tingkat atas shopping complek..tidakkkkk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
4- Aku sudah terlalu tua untuk bermata keranjang..lalalalalal..maen bola keranjang ok
5- Aku sudah terlalu tua untuk menyimpan bulu yang panjang..rambut ogehhh!!!!

6- Aku sudah terlalu tua untuk membuat toyol ketika di dalam peperiksaan

7- Aku sudah terlalu tua untuk tido di opis dan menggunakan harta pejabat seperti harta sendiri
8- Aku sudah terlalu tua untuk mencokek pinggang dan tempat2 sensitif rerakan ketika mengambil gambar beramai2

9- Dan sesungguhnya aku sudah terlalu tua untuk si gadis ini..

Kak Mun!! harap dapat jumpa lagi kat pantai cenang.karipap kak mun sedap!! ( please jgn salah ertikan kata2 aku ini..please!!!)


psssst..korang takder murtaugh list ker?miahahah

8 comments:

~ujicham~ said...

eyew.. ko ada skandal ye ngan kak mun..hehehe... berdiri sama tinggi, duduk sama rendah.. bagai pinang dibelah dopoloh.

Galuh Cendra Kirana said...

hihihik... oo..patot la nk pegi pantai cenang lagik yew.. yaqdishhh... yaqdishhh!!! nk carik karipap kak mun yer... hepp hepp... kak munnn!! saye pon nak samerrrrr!!!!

sparkystar said...

alamak..dah mcm taiko lak bila tak de rmbut..huhu

hanis said...

eyewwww~
betis ko seksi nyahhhhhhhhhh

Mogen Ali Rico said...

uji..
syhhhhh..skandal aku memakan karipap kak mun sehingga satu bakul..
ini kisah benar beb..aku jumpa kak mun kat pantai cenang masa aku bercuti dulu.oleh sebab aku kesian kat die aku beli karipap die satu bakul..gambar nie hari kedua aku jumpe..sebab tu dapat amek gambo ngan die..hiihihiih

Puan galuhhh..
nanti kita carik die nyer..makan karipap di waktu pagi..sungguh klasik..

sparky..
Amacam..tue baru takde rambut dah nampak taiko..bayangkan kalo aku takde rambut satu badan...mesti gempak kan

nis..
hepppppp...byk2 tempat betis jugak ko target..isk isk iskk..
( seksi ker nyahh..eeewwww...nanti mak pakai skirt kat tepi pantai yer nyahhh)

Walinong Sari said...

Bro Mog...
Memang comel la ko naik scooter tu...(macam anak dara nyah)hehehe... Lagi satu sah ko ader bakat nak jadi toyol versi tua... hehehehe
Apapun Kak Mun memang cun.. Karipap satu!!! Pos mai Penang.. Hehehe

Monkey D Luffy said...

aku sentiasa tua ;p

hanis said...

"bayangkan kalo aku takde rambut satu badan...mesti gempak kan.."

tapi... cuba ko bayangkan kalau ko berbulu satu badan.. lagi gempak bebeh...

bleh masuk paper lagi tue...
MALAYSIA BIG FOOT
gagaggaga~