Thursday, April 16, 2009

Hikayat Seorang Model Yang Bosan

Sewaktu kecil aku seorang yang pemalu dan disebabkan kemaluanku itu aku tak pernah berangan menjadi seorang model..menjadi objek tontonan juga aku tak berminat..aku rela menjadi wallpaper atau menjadi objek2 latar belakang yang tidak dinilai oleh sesiap.Diminta berucap di hadapan org juga membuatkan perut aku kembung dipenuhi rama-rama walaupun aku tahu ianya besar kerana dipenuhi dengan organ dalaman yang besar2 (ngeh ngeh).

Orang dulu2 kata, bila kita dah merasa sekali mesti nak merasa untuk kali kedua , ketiga dan seterusnya tapi untuk bab nie mmg tak berkesan untuk aku.Aku pernah dipaksa rela untuk menjadi model utk product Kad Savvy ( ala2 suria kad) dibawah naungan syarikat aku yang lama.Caranya mudah, kami hanya perlu memegang beg seolah2 baru pulang dari membeli belah dan diwajibkan senyum untuk menunjukkan dengan menggunakan kad savvy kita boleh berbelanja dengan mudah ( dengan erti kata laen berboroslah selalu ketika berbelanja).Sebenarnya best juga jadi model nie tapi aku malas jer nak posing depan camera ( padahal mmg tak layak sebab bonggolan di perut dan jamban yang besar tidak memungkinkan aku menjadi model)walaubagaimanapun sesiapa yang ingin menjadikan aku model sila hubungi aku dengan kadar yang segera...miahahahaha

ingat!!!..aku hanya menerima model utk produk kuruskan badan dan produk meluruskan rambut yang kerinting.

kasik layan gambar2 disebalik tabir model iklan kad savvy




p/s :- harap2 aku tak kene tido luar malam nie ..miahahaha..

9 comments:

Galuh Cendra Kirana said...

heppp...jangan larrikkkkkk!!!!

hanis said...

OMG... cam tiang lampu.
kaku... (comment by mrs simon cowell)

melayuangkat said...

Assalamualaikum Mogen,

Apa khabar?

Wah wah wah, nak cebur bidang baru nampak.

Bagi kebanyakkan kita, berbelanja ini datang dengan 'sendiri'nya! Tapi kalau ada card lagi lah best!!!

~ujicham~ said...

model jamban pun orait gak.

tak pun iklan pencuci pakaian, time yg kena cium stokin tu. tak memerlukan perut ko di situ. hahahaha.

model ENO bole.. tp kena wat komputer effect la time perot ko dah kempis tu. hahahahahahaha.

hish.. best plak piki iklan2 apa yg sesuai utk ko ni.

Walinong Sari said...

Semua lulus... Pasni boleh jadi model spender & baju dalam... Tak pun boleh jadi model tiang elektrik atau model pondok telefon... ada bakat yang tersembunyi semua ni... Syabas!!! hehehehehe

Monkey D Luffy said...

blh jeles awek ko nampak gambar berkepit tu lalalalala

Galuh Cendra Kirana said...

Luffy ko nei mcm dlm citer Do Re Mi tau. Dasar ahli mesyuarat tingkap! saje nk wat laki bini gado yer ko nei. jentik spek tu baru tau. Hepp! Maner der aku marah... eeeeeeeiii

Mogen Ali Rico said...

erkk..cabottttttttttttt

nis..
bukan aku saje jer diri mcm tue..pengarah suruh buat untuk mengurangkan impak kebesaran jamban ku ittew

Bonda..
Wslsm..kad tue tak than lama pon..sebab tak dapat sambutan..kedai tak bayak setuju..hihihi

uji..
eiiiiiiiii..kalo aku jadi model ubat mak menti camne..ok tak..

wlinong sari..
model pakaian dalaman tak kuasa nyahh..mane mak nak sorok jamban mak niehh..model pondok talepon pon takleh..muntah darah mamat kaki gayut tgk muka mak kat setiap pndok tepon nanti..

kaptain..
syshh..die tgh tak perasan tue..

puan galuh.
tul2 tul..marah die dinda..pukul kepala die ngan tingkap ittew..cabottttttttttt

Galuh Cendra Kirana said...

haaaa!!!! nampakk dahhhh!!! tudiaaaaaa!!!! serangggggg!!!!!!!