Thursday, May 7, 2009

Act like a lady, thik like a men

Artikel ini sesuai dibaca untuk para wanita yang ingin memahami pemikiran lelaki..namun utk kaum lelaki yang berenjin wolksegen yang ingin memahami lelaki ( bluweekkkk) sila baca secara sembunyik2..

Aku tak mampu nak mengupas keseluruhan isi kandungan buku ini namun ada chapter yang boleh translate mengikut pemahaman aku sendiri.Tak semuanya betul namun tak semuanya tidak betul.Mungkin sedikit sebanyak dapat membantu wanita yang sedang dalam proses mengenali pasangan masing2.nak2 kat seorang wanita tue kan..adelaa budak tu tgh nak hangat becinta..baru aku nak buat post pasal gerabak cinta tapi beliau tak jadi naek keretapi lak..miahahah..lawikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk..

Antara persoalan2 yang wanita ingin tahu tentang lelaki

1- Apa pandangan lelaki ttg wanita sexy?
Kami mempunyai pelbagai tapsiran terhadap wanita sexy namun kami lebih kepada visual(paham2 sendiri udah).Namun sifat wanita yang confident adalah salah satu ciri wanita sexy di kaca mata kami.

2- Apa perasaan lelaki mengenai wanita yang melakukan plastic surgery, rambut blonde, boob jobs, fake nails dan etc?
By everage, jika kami merasakan perubahan itu membuatkan wanita itu semakin lawa, kami tak kisah dan tetap cool.Namun jika wanita itu mengubah sesuatu yang pada kami sudah cantik, rasanya kenapa perlu mengambil risiko?Ya kami tak halang kalau wanita ingin buat sesuatu untuk dirinya sendiri tetapi kami tak akan ambil kisah jika kami sudah gembira dengan apa yang wanita itu ada.

3- Adakah lelaki lebih suka kepada wanita kurus?
Kami suka kepada semua jenis wanita.Masing2 mempunyai taste dan body type wanita impian.Ini cerita benar, member aku sendiri lebih berminat kepada wanita yang sedang mengandung ( maafkan aku f*r*).It does not matter what size you are - there is a man somewhere for you ( aku cilok ayat buku)

4- Adakah lelaki suka kepada wanita perokok?
Lelaki tidak suka wanita merokok ( kalu ada peratusannya amat kecil).Lelaki melihat wanita merokok tidak pandai menjaga kesihatan diri dan secara tidak langsung beranggapan wanita itu tidak berupaya utk menjaga kami dan anak2 kami.

5-Apa lelaki fikir jika wanita bertambah berat badan atau berlainan dari permulaan perhubungan?
lelaki yang menyintai wanita akan tetap menyintainya seadanya.Kami pon sedar kami pon ada tyre spare tersendiri dan kami akan memahami mereka namun ada paramater yang perlu diutamakan.Tambah 10 kilo kami tak kisah sangat , tapi jgn sampai tambah 100 kilo..dan yang penting tetap sexy..ubah sikit fesyen utk suite ngan perubahan bentuk badan dan kami akan tetap cool..

6- Yang mana lelaki lebih berminat, kasut flat atau heels?
Heels laa darling..Kami rasakan heels akan buat kaki wanita lebih cantik dan wanita akan berjalan lebih feminine.

7- adakah lelaki akan dating dengan dump women?
A smart man can't date a dump women but he can use a dump woman.We don't mind having a woman on the side who is dump and fine, but we won't keep her ( xsampai hati nak translate)

8- Apa pandangan lelaki terhadap wanita yang suka belanja lelaki?
Come on, dalam fikiran kami jika ada wanita ingin belanja kami, kami cool jer.And if we think you want us, well, then, game on ( tak sanggup nak translate..nanti org rumah jadi hijau)

9- Perlukah wanita memberi hadiah kepada lelaki ketika dating?
Boleh hanya jika kamu dalam committed relationship.Jika tidak, kami akan fikir wanita itu cuba perangkap kami atau mengharapkan balasan.Selalunya biarkan kami yang mulakan dahulu sebab lelaki sejati suka memberi hadiah kepada org yang disayangi.( Noted:- berterima kasih atas hadiah yang diberikan sebab lelaki suka dihargai tetapi jgn anggap ini adalah petanda kamu akan dapat cincin minggu depannya).Ini adalah natural action dimana lelaki menzahirkan perasan protect, provide, professes kepada org yang dia sayangi tetapi tidak bermakna mencintai.

10- Apakah perasan lelaki terhdap wanita yang meminta duet daripada lelaki?
Jangan lakukan di awal perhubungan unless wanita itu selesa dengan title gold digger.namun jika kamu di dalam perhubungan yang selesa dan wanita itu benar2 mengalami masalah keewangan, kebanyakkan lelaki yang benar2 mengambil berat tidak akan berkira pasal duet kecuali lelaki itu juga mengalami masalah keewangan yang sama.

11-Adakah lelaki kisah perempuan yang tidak bekerja?
Tidak menjadi masalah walaupun zaman sekarang suami isteri bekrja adalah tuntutan dalam menjaga ekonomi keluarga.Sebenarnya kami tak kisah kalo wanita tidak bekerja jika kami mampu provide segala2nya.

12- Adakah menjadi masalah jika wanita meminati sukan?
Tak menjadi masalah dan selalunya kami suka enjoy tgk sukan dalam keadaan yang aman.Jika wanita itu tak minat sukan yang kami minat, go find something else to do..

13- Adakah lelaki minat shopping?
Cara shopping lelaki dan wanita berbeza.pernahkan kita lihat lelaki berebut2 di sales rack sambil cuba2 letak baju kat dada dan tanya kat promoter colour ape yang cantik.kami tahu apa yang kami mahu.Masuk kedai, beli dan keluar dan jarang lebih dari itu.

14- Apa perasaan lelaki ttg open relationship?
Jika lelaki mempunyai open relationship atau lelaki itu sendiri mahukan hubungan sebegitu dengan wanita, jelas menunjukkan lelaki itu tidak mempunyai long term plan dan tidak serius dalam hubungan

15- Adakah lelaki kisah jika wanita tanya mengenai kisah silam?
Ya ianya sungguh merimaskan.Biar kami ceritakan sendiri kalau kami mahu.kalau kamu tanye ditakuti kamu akan dapat jawapan yang tidak jujur dari kami.Beri masa dalam hubungan, pasti kami sendiri akan bukak kisah silam secara pelan2 kayuh.

16- Adakah bagus utk membuat lelaki cemburu?
Tak perlu sebab naluri kami akan dapat kesan tapi jika kamu paksa kami jugak utk jeles, percayalah kamu bermain permainan yang berbahaya

17- Apakah pandangan lelaki tentang gosip?
Secara amnya kami benci gosip!! tapi kami tahu kami tak mampu hentikannya.

18- Adakah lelaki kan bercerita tentang wanita kepada lelaki lain?
Tidak jika wanita itu adalah wanita disayanginya.Lelaki dilahirkan dengan sikap protective dan akan cuba pertahankan wanita kesayangannya.Namun jika wanita itu wanita biasa, bersiap sedialah..

19- Adakah ibu lelaki itu penting?
Jika wanita ingin mempunyai hubungan dengan seorang lelaki dan memikirkan hubungan jangka panjang, mempunyai hubungan yang baik kepada ibu lelaki tersebut adalah penting dan amat penting.Bak kate buku nie..If you’re good enough for him to make it to his bed, you should be good enough to meet his mother ( wink!! wink!!!)

20- Adakah Ok kalau menggangu lelaki ketika berkerja?
If you’re calling to say, “I have a special surprise for you when you get home,” that’s a good interruption.But if it’s a phone call to talk about petty problems? forget it!!!!!

bayak gile nie..aku dah jadi jembalang hijau tahan mata..malas lah..nak tido dahh..sape2 berminat pasal buku nie, emial gue yerk..

daaa.....

10 comments:

Walinong Sari said...

Cik Mog...
Thanx for the information... Memang ader kebenaran dalam buku 2... Apa yang penting aku masih lagi seksi di mata hubbyku... hehehe

Dils said...

Memang panjang. Tapi perempuan jugak mahu rase sexy (kira when she looked at the mirror and thinking she looked good) - dengan itu ada konfiden.

Galuh Cendra Kirana said...

terima kasih darling...! tgh bjoging setempat nih.. xsabar nak mempraktikkan keseksian... (kene beli heels lagik nih...ngehehehe)

~ujicham~ said...

cis! xtahan point no 13 tuh.

hanis said...

16- Adakah bagus utk membuat lelaki cemburu?
Tak perlu sebab naluri kami akan dapat kesan tapi jika kamu paksa kami jugak utk jeles, percayalah kamu bermain permainan yang berbahaya...


p/s : aku suka tgk my man cemburu.. gagaga~ tapi cemburu agak2 lew... kalau dah melampau... nak aje aku lempang sedas dua.. OMG! i love dangerous game.... lalalalalaa

~ujicham~ said...

mak hanis!! keganasan keganasan.

cintailah alam sekitar. feeding frenzy sesuwai.

Monkey D Luffy said...

banyak yang tepat gak

sharing is caring

nur said...

"Act like a lady, thik like a men "
thik like a man????


pehh..bahaye ayt lu nih
bole menyimpang pemikiran



kalao si man tu tak thik??
ehem..ehem..

Ieja said...

ha'ah ler. apa itu thik? hehehe =P

armouris said...

info tentang wanita merokok kat sini -
Why Women Should Never Smoke