Monday, September 15, 2008

Baek Boss!!!

Baju kotak2 tu boss lama aku..skrg dah jadi boss kepada boss aku skrg nieh..yang pakai baju merah tu Gay PTP..kalo berminat taleponlah..kah kah kah


Boss berkata kepada Secretary : Kita akan outstation selama seminggu, jadi
aturkan segalanya.

Secretary menelefon Suaminya : Untuk seminggu boss saya dan saya akan
outstation, awak pandai2 jaga diri nanti...

Suami menelefon Buah Hatinya : Isteri saya akan outstation selama seminggu,
jadi mari kita habiskan masa bersama-sama....

Buah Hati menelefon Murid tuisyennya : Saya kene bekerja selama seminggu,
jadi awak tak perlu datang untuk tuisyen...

Murid tuisyen tersebut menelefon Atuknya : Atuk, untuk seminggu saya takde
kelas sebab cikgu saya sibuk. Mari kita habiskan masa bersama...

Atuk (the 1st boss) menelefon Secretary : Minggu ni saya nak abiskan masa
bersama cucu saya.. Batalkan outstation tuh...

Secretary menelefon Suaminya : Minggu ni boss saya ade kerja, kami dah
membatalkan outstation tu...

Suami menelefon Buah Hatinya : Kita tak dapat nak habiskan masa bersama
untuk minggu ni, isteri saya dah membatalkan outstationnya..

Buah Hati menelefon Murid Tuisyennya : Minggu ni kelas tuisyen mcm biase.

Murid Tuisyen menelefon Atuknya : Atuk, cikgu saya cakap minggu ni saya kene
pergi kelas tuisyen. Sori, saya tak bleh temankan atuk.

Atuk menelefon Secretary : Jangan risau, minggu ni kita outstation. Jadi
uruskan semuanya..

Woakakaka....penat den nak tulih lagi nie.... hahahaha

11 comments:

Snowflake said...

Assallamualaikum
Lor.. loe capek nulisin, gw capek bacain nya. Lama lama gw pusingan.
Ketenet, gambar tu, loe pasti yang makai baju hitam. Loe suka "black" ye. Wallpaper loe ini pun "black" or "grey". Selamat bersahur dih...
Wassallam

Mogen Ali Rico said...

Wslm..
Erkk..gwe enggak terbabit dalam gambar itu dong..yang berbaju hitam ituh bukan saya..enggakk..namenyer adib..ranggi budaknya..bermotosikal besar..yang merah itu tak mau sebutlah..nanti kalian tergoda..ahaks..lalalalalalal..nananan

Snowflake said...

Assallamualaikum
Oops.. gw mulanya sangsi, tapi cuba "serkap jarang aja". Baru gw terfikir, loe mungkin snap gambar itu ye.. maka loe ngga jelma disitu.
Loe no hard feelings okay. Gw kalau sidia ngga punyain "character" papi gw, gw ngga akan tergoda.
Wassallam

orange said...

funny! wicked! geli perut! hehe...

nur said...

huahahaha..
gambo gwe po xde dlm ni
apa lo nggak cerita si baju kuning itu....

Mogen Ali Rico said...

snow,
enggak..bukan gwe yang mengesnap picture itu dong..org laen..saya cume mendabat picturenya shj..jgn dibilang tidak tergoda buk..belum lagi ketemu enggak bisa tahu dehh..bile ketemu nnti..siang mlm merenung bulan..

kak/abe orange,
hik hik..perisa laen suda abis kah?
gelak2 putus tali pewot kang..

bee,
gambar lu pon engak ada..dimana kamu lohh..yg berbaju kuning enggak bisa dikomen..takut dimakan daulahh..

Monkey D Luffy said...

Gile apaan... gwa mampir saja kok tiba-tiba gwa jadi indon

~ujicham~ said...

macam telefon berantai lak

Snowflake said...

Assallamualaikum
Ketenet, usah marah dih.. beri gw laluan sejenak.
Dear monkey,
You written good.... bahasa Indonesia. Selamat berposa.
Wassallam

Qaseh.Darwisy said...

ermmm..kalau mcm tu smiggu pn x abis lg..

baik tido...zzzz...

Mogen Ali Rico said...

budak getah,
hahaha..bukankah kita juga serumpun dgn indonesia

uji rashid,
telefon berantai?kalo surat berantai penah dengar laa..ape kate ko maen telepon berantai antara boss-anis-spark-ko-boss..mesti best

snow,
enggak marah2 dihh..bukan setakat laluan..lebuhraya gwe tadahkan

qaseh..
aiii..tido ker tgh sebuk cari downline..ihhihihihi lalalla