Saturday, September 20, 2008

lembut-lembut ubi..keras lagi gigi

Sambungan entry menolak lembut di bulan puasa..kali nie mari berkongsi ilmu jurus kilasan makna tanpa bayangan ( pompuan nyer version )

1. Kalau perempuan tanya : Lawa ke budak pompuan tu?
Makna tersembunyi : Siapa yang paling lawa? I ke, budak pompuan tu?

2. Kalau perempuan tanya : You dah makan ke belum?
Makna tersembunyi : Jom pi makan. Lapar ni!

3. Kalau perempuan kata : Lawa-lawa la baju kat sini, yek.
Makna tersembunyi : Belikanlah untuk I.

4. Kalau perempuan kata : Rasa macam nak pening la.
Makna tersembunyi : Tolong picit kepala.

5. Kalau perempuan kata : Letihnya hari ni. Mana nak masak, basuh kain-baju lagi...
Makna tersembunyi : Kita makan kat luar jelah. Lepas tu, tolong basuh kain-baju sekali, yek.

6. Kalau perempuan kata : Kita lebih sesuai berkawan saja.
Makna tersembunyi : I tak nak kat you. Tak paham-paham ke?

7. Kalau perempuan kata : I suka berkawan dengan you. You baik,memahami bla bla bla... Makna tersembunyi : Hish... I rasa macam minat sesangat kat you la. Rasa macam nak jadi awek you je.

8. Kalau perempuan tanya : You pernah tak teringatkan awek you yang dulu?
Makna tersembunyi : Kalau nak gaduh, kalau berani sangat, sebut la nama dia depan aku.

9. Kalau perempuan kata : I sanggup berkorban demi kebahagiaan you.
Makna tersembunyi : Amboi! Aku kena berkorban. Habih, hangpa dua ekoq gak yang seronok.

10.Kalau perempuan kata : I tak kisah kalau memang betul you nak kahwin lagi satu. Asalkan you berterus-terang dengan I, bersikap jujur dan berlaku adil.
Makna tersembunyi : Sapa kata aku tak kisah? Adil ke tak adil, aku tak kira! Langkah mayat aku dulu sebelum nak menikah lagi satu.

Nie sapo punyer idea tah aku celok tanpa membayar ape2 komisen sebab blog aku bukan boleh kasik jadi kaya..lalalalala..
sekain

7 comments:

Snowflake said...

Assallamualaikum
Kalau di tatapin photonya, kelihatan cowok ini masih kelihatan tengahhari gitu, tapi sekiranya gw ngga baca para terbawah, gw pasti ingat cowok ini udah masuh alam senja kerana pengetahuan nya.
Wassallam

Qaseh.Darwisy said...

kalau perempuan kata:
I ada bisnes MLM, u nk join x?

Makna tersembunyi dia ape yek?

Laalllallaa.... nanaannaannaa....

*Smbl ketuk jari kat meja..

Galuh Cendra Kirana said...

Hepp... pandai tafsir ekk.. tapi yang nomo 5 tuh tak betul langsung... itu ayat penyata 'bibik'..

Mogen Ali Rico said...

snow..
udah masuk gharib dong..baru boleh berbuka puasa..

qaseh..
"I ada bisnes MLM, u nk join x?"
Ni ko betul2 ajak ker nie or just ayat cth..hik hikk
(Sambil belek2 buku ASB)

makna tersembunyi..
Xde maknanyer..Kisah silam masih lagi menghantui aku laie..xde xde..kalo ko kasik aku dok atas siap dah ade downline tu takper..downline pon mesti siap dah ade pair..so aku boleh flush tiap2 bulan..( haa kan dah terkeluar ayat MLM aku nie..haa)

Galuh..
Ayat no 5 tgk gak keadaan..kalo laki penat2 balik membanting padi jgnlaa buat2 ayat mcm tue..konfirm laki buat xpaham dan mmg tak mo pahamlah.heheh

Qaseh.Darwisy said...

tu contoh ayat jea yang..jangan la marah i...(sambil belek2 buku tabung haji.."wah,banyaknye..")hik hikk..

Ah, raja pun x penah idup sng macam tu org susun smua..Mati idup smula pn x kan ade org tlg ko smp mcm tu tau..ishh..ssh..

Mogen Ali Rico said...

erkk..jgn maen MLM..masuk duet dalam ASB..tiap2 tahun dalam 10 percent..masuk bank rakyat..15%..masuk bank aku..nanti kita bincang..nananan

Qaseh.Darwisy said...

agak2 leh dapat 20% x..kalo bleh skang jugak nk g bank in...cpt buat persetujuan..