Sunday, September 14, 2008

Sang Jesper..



Hari nie seakan suram jer utk akulaa..aku tak banyak becakap tapi lebih menumpukan dgn kerja2 yang perlu disiapkan..Boss pon malas aku nak layan...aku just dudok diam2 sambil menekan2 butang keyboard utk buat programming system yang baru.Ofismate yang laen mcm biasalah dgn mcm2 ragam dan garam..

- Si matt pon diam hari nie..mungkin die sebuk maen solitair tak pon game mario bros versi terbaru..Matt nie suke cakap sorang2 kalo die tgh wat kejer..kalo die diam maknernyer die tgh maen game laa tue takpon tgh chatting .Dah paham bonar perangai si Matt nieh..Tapi ape2 hal pon..die assistant manager aku..hikk hikk

- Si Mohammad shaaban pula mcm tak sehat..batuk2 siap mengempres lendiran hidung dgn kuat..hari nie die masuk lambat..kul 10.30 pagi..boss tanyer aku..aku tak jawab..aku cume geleng2 kepala tanda tak tahu..

-Si Onur pula mcm bz2 tapi rasanyr mcm takde pon org2 call2.tak tahulaa aper yang die bz..Die nie hmm..taknaklah kang kater ngumpat lak..hikk hikk

- Si Ali lak sekali imbas mcm ketua kampung lak sebab org datang opis mesti nak jumper dier..Mungkin sbb lagi 2 minggu die nak resign..so die mcm popular2 gitue..den tgk pon mcm suke yor org ramai datang2 opis nieh.ghaso cam nak buek menantu yorr si ali nieh..tapi takpe den tahan jer perasaan terpendam nih..

- Jesper si bos aku lak mcm biasalaa buat2 lawak sarkis dan menggangu pekerja2 die nak buat kerja..ape punyer peel boss dah nie..satu peel dier , die tak suke opis senyap..so die akan cube berbual dan berlawak sarkis dgn semua org dan kalo tak menjadi die akan start bukak lagu denmark die..tak sedap sungguh..

Tapi hari nie..aku malas nak layan org dan aku nak dok diam2..naseb baek takde org call ext opis aku hari nie kal tak dah lame kene mawahhh..Sepanjang hari aku diam jer sampailaa boss aku hantar personal mail..

Amir,
As I see it you have 932 Dinars coming your way, pls have a look at the previous mail and revert.

Yeahh..dapat duet raya..yeayyy..4 bulan aku kerja duty on call tak dpt sesen pon..tah mcm mane boss aku leh perasan slip gaji aku takder on-call allowance..yeayy..nie yang nak cemolot Jesper bayak2 nie..Alhamdulillah..bestnyerr..nie yang semangat nak kerja kuat2 niehh..

12 comments:

ROHIT said...

hi
hello
how was your day?
i liked your blog
you are fantastic!!!

really nice blog
fabulous fantastic
bye
take care
see you

Mogen Ali Rico said...

Hi buddy..thanks a lots!!

ebob said...

congratulations...may god bless u...always n forever...

don't know how to express to u that I am also happy for u...

hope u will be more happy and harmony than before...I always pray for you every single day after solat...

ikhlas dr seorg teman,
NISA....

Snowflake said...

Assallamualaikum
Hari ini gw main PS3 LEGO Indiana Jones The Original Adventures. Interesting...
Ketenet, gw harap walaupun loe tak dapat imbuhan lebih dari BOSS loe, loe terusan kerjain yeah.. kerana loe pun tahu, itu sebahagian dari jihad. (Eh.. gw ni, berceloteh plak.) Gw ngga nampak loe di MSK.
Wassallam

Mogen Ali Rico said...

ebob..
tankyu tankyu..nanti aku kerja rajin2 dan lagi rajin daripada skrg..hari2 aku akan balik lambat dan berumah di opis..( kalolah opis ade sofa..leh aku tumpang tido)

snow..
huwaa maen PS3 tak ajak den..takper2 nanti den beli PSP cukuplah..boleh maen super mario dalam opis..(oppps..baru jer bertekad nak kerja rajin2)..anyway MSK kalo dah start citer politik tahap betul2 politik tak berani nak komen sebab den tak tahu hujung pangkal..kalo die buat drama2 dan kisah kemanusian baru leh komen.hehe..

Qaseh.Darwisy said...

mintak skettt diet raya....

eh, tu gambo ofis bos ko ke ofis ko...korang x de keje eh? clear semacam jea meja..

Mogen Ali Rico said...

jgn tertipu dgn gambar tue..tu sekadar gambar hiasan..opis aku kalo ko tgk..letak anak org pon leh hilang..

nak duet raya?? salam cium tangan dulu baru dapat..lalalalalla

Qaseh.Darwisy said...

sambil duduk bersimpuh ala2 wanita yg anggun...

'kanda, maapkan dinda..nk duit raya boleh..?"

*dalam hati panas membara sbb mmg x akan dapat pon..hampes..

Mogen Ali Rico said...

qaseh..
sambil2 dudok bersila..meh tgk katalog nieh jom..nielaa "MLM" yang dikatakan bagus niehh..kalo kita masuk skrg..nanti lagi 2 tahun bukan takat duit raya jer, nak gi haji balik hari pon boleh niehh..

Qaseh.Darwisy said...

haa..meh kita tgk..mana nyeh??

Anonymous said...

wah...tak perlu lagi rasenye nak banje piza 8 kotak...
alhamdulillah...selamat duit ku...

p/s: jgn lupe duit raye ku...

Mogen Ali Rico said...

qaseh..
tu haa kat bawah gobok tu..bawah sport rim tue haaa..hik hikk hikk..

ani mayonous..
takde takder..pizza tetap pizza..takde kaitan dgn kisah2 laen..takde selamat2 duet..dah kejer jadi esekutip yang berjaya..banjer pizza jer bukan banjer makan restaurant besar2 tahap cina kawen. tak krieee