Monday, September 22, 2008

Cinta Kan Membawamu Kembali


Tiba saat mengerti
jerit suara hati yang letih
meski mencoba melagukan rasa yang ada
mohon tinggal sejenak
lupakanlah waktu
mani air mataku
teteskan lara, merajut asa
menjalin mimpi, hendak dan sepi .. sepi

chorus :
cinta kan membawamu kembali di sini
menuai rindu, membasuh perih
bawa serta dirimu, dirimu yang dulu
mencintai diriku apa adanya

saat dusta mengalir
jujurkanlah hati
kenakanlah batin jiwamu
kenakan cinta seperti dulu
saat bersama, tak ada keraguan





kisah cinta dari masa hadapan...
Yang datang ke zaman aku memberi sedikit cinta..
Tentang hidup ..tentang harapan..tentang pengertian.

Cinta umpama pintu suka hati..ia mampu membawa kita kemana sahaja..dan yang pasti ianya juga akan membawa kita kembali ..

14 comments:

~ujicham~ said...

glup.. (telan air liur)
eii tak pahamlah aku.
kisah cinta dari masa hadapan? citer apa ni? Haryani ke?
ke ko jatuh cinta ngan orang yg belum wujud lagi? argh!! muskil muskil.

Qaseh.Darwisy said...

..membawa kita kembali kepada-Nya..

*ah,aku pun x paham..mcm nk kena migrain pikirkan ayat tu..ah,tido la jap..

Galuh Cendra Kirana said...

YeahhHHH!! You rockkKK!!! Cayalah awak!! Sy mewakili segenap Baladewa di seluruh dunia sangatlah menghargai penghargaan awak terhadap lagu ini.. (wah bombastik dahh) Yeayy Dewa! Dewa! Dewa!!! Yipeeeee!!!

hanis said...

cinta umpama poket doremon... kalau kita kuarkan kebahagian... bahagian ler kita dapat... kalau kita kuarkan kesengsaraan... sengsara lah kita dapat...

huhuhuuhu.... salju di danau rinduuuuuuuuuuuuuu... mengapakah sukar melafaskan cinta... nanannanananananananna... sambung cepat mogen... aku dah lupes lirik nih......

Mogen Ali Rico said...

uji rashid..
Tuelaa org dah pesan..becinta dulu baru boleh baca novel cinta..kan dah tak paham..hikk hikk..haniss..kasik ajar ini org ttg poket doraemon..

qaseh..
erkk..aper yang korang tak paham nieh..den pon tak paham aper yang korang tak paham..camner nak paham nieh..

mane yang tak paham tue murid2..biar cikgu tunjukkan..hepp..awakk..yang kat saner tu...qaseh!!.. jangn tido dalam kelas!!..

Galuh..
Yeahh yeahhhh..rock kaen batik..yaaww aww..ni yang terasa nak belajo maen piano nie..main piona sambil kurik telinga btal pose tak?

Cik Galuh..sabar..bawak bertendang..bulan2 pose kene dengar lagu nasyid..mari..mari sini..mari..

Nis..
Yeahh aku suke perumpamaan ko tue..ko mmg ade class nyahh..mak suke otayy!!!tapi aku ttp bukan doraemon..

nananan layu ditemani hujannn..sedangkan diriku umpama pengemis..membuat hatiku salju..nanan aku melalalala ..sesungguhnya aku mmg tak ingat lirik..muahahahah..
aper kes nak hapal lirik..bukan nak masuk bintang rtm pon..karaoke jamban jer.lalalal

Qaseh.Darwisy said...

qaseh ngantukk..x paham sgt cikgu..leh x kita blaja geografi cikgu..qaseh x minat sastera..kimia ke..fizik ke..bleh x cikgu..eemmmmmmm..zzzzz....

sparkystar said...

haah la mogen..aku pun suka sangat2 prumpamaan si hanis tu,di mmg ade class kan.dia mmg otayy so kau suka dia x

hanis said...

mogen...
ye ler... nanti ko bwk lalink ko... aku bwk lalink aku kita sama2 kasi gegar itu jamban... hahaha~

sparky...
hehe~ kitaorg menuntut satu sek... cuma mogen kurang satu tahap jek... haha~

~ujicham~ said...

napa cikgu mogen? apsal tak bole baca novel dulu baru bercinta? kan kena belaja dulu baru praktis. jawab jgn tak jawab.

sparkystar said...

sori la hanis aku tak nak join..ko nak join ker??

Mogen Ali Rico said...

qaseh..
aper..belaja Geographi!!!!jab jab..cekgu nak tido sat..tiba2 migrain otak..lalalalla

sparky..
Apaqarahhh!!!!den tak campur org terlebih tahap niee..bahyer..hanis kalo die marah die leh makan org..hhihihi..

hanis..
Aku dah pesan..jgn belajar ilmu tue..bahyer..ko nak jugak sampai masuk tahap tertinggi..kan dah jadi mcm nie..iskkk

uji rashid..
mane boleh belajar cinta dgn buku..kene belajo dgn pengalaman..Org muda skrg mcm tuela..belajo dari buku..asal jalan citer dah laen dah gelabah xtahu nak buat ape..Memandangkan korang masih freshie..cekgu maafkan( wehh..ade buku2 best lagi tak..hihihihi..aku dah tinggal stock last neh..hehe)

sparky
erkk..nak join gi mane niehh?Nis ko ajak spark join gi mane nieh??den pon nak join gak..karaoke jamban ka??

mountdweller said...

Sdr mogen,

cinta adalah suatu perkara yang suci dan jernih. cuba cakap kat saya siapakah boleh hidup tanpa cinta?

kita hidup kerana cinta dan kasih sayang Allah terhadap kita. cinta kita terhadap semua.

cintakan diri, cintakan Allah, cintakan ibu ayah, cintakan adik beradik, cintakan kerjaya, cintakan harta, cintakan kekasih, cintakan anak isteri dan cintakan segala-galanya. cuma pengertian cinta itu saja yang berbeza mengikut keadaan dan bahagian masing-masing. memang kita diperhambakan cinta!

Mogen Ali Rico said...

Saudara mountdweller..

Saya amat setuju dan kita berada muka bumi ini pun kerana cintanya..semuanya kerana cinta..umpama cinta sang bulan..err..dah dah..xmo berpungjangga janggi lagi..hehehe..Tapi pendapat org2 mcm mountdweller yang bayak makan garam nie mmglah amat2 diperlukan..kene pulak kalo wak jono bersurah..kulub sakah tambah rencah..rona pulak kasik gambaran..huh..tak dapat bayangkan mmg superblah

Den ade kawan..yang tak dapat bezakan cinta fitrah dan cinta hakiki..susah gak tue..semuanyer haram...isk isk..

qaseh,galuh,hanis,spark,uji,snow belajar ngan abang mountdweller ttg cinta yer..(Termasuk den sekali)

Kita mmg diperhambakan cinta!!!!

Galuh Cendra Kirana said...

Errkk...Cik Mog, saye selaku cikgu senamtari, menggalakkan sume org bacer novel cinta sambil mempraktikkan setiap muka suratnye sehelai setiap hari. Renung-renungkan..dan, selamat beramal! - "Yeahh...kita diperhambakan cinta..cinta satay! Yeyeaahhh.."