Monday, September 8, 2008

Pesanan si kembar yang tak berapa siam..

Mengikut pesanan kembar aku..kalo kita mimpi buruk2 kene bagi tau org..so biler dah bagi tau org mimpi buruk tu dah tawar dan tidak lagi berkesan kepada empunya badan.So oleh kerana aku mimpi buruk malam tadi..aku terpaksa tepung tawar dgn share perihal mimpi kepada semua org..tapi nie utk mimpi buruk jer..kalo mimpi basah jgn citer kat org..nanti kurang "feel"

Ini kali kedua dalam dua minggu aku mimpi bangunan tahap runtuh2 dan bandar hancur berai..aku pon heran..kali nie mimpi aku berkisar di sebuah bandar..aku mimpi aku tgh bawak keter..pusing bandar..tiba2 tayar belakang aku pancit..pastu terjumpe member lama (si filani )..si filani ni bawak moto dan die parking kat tepi jalan dan aku berborak dgn dia..rupe2nyer aku borak depan rumah member lama aku yang dah lama gile tak jumpe..hanim name dier..so hanim tetiba kuar rumah dan kitaorg bertiga berboraklaa pong pang pong pang..pastu tah mcm mane tah..si member aku hanim nie amek keter aku dan terus lari sama2 ngan si filani.so aku try nak kejar tapi tak dapat..

pastu camner tah..mcm kisah nie keesokkan harinya..aku datang balik ke tempat si filani parking moto yang merangkap depan rumah si hanim tue.aku tgk suasana mcm kelam kabut..moto member aku terbalik..kete aku terbakar..kawasan bandar tu sunyi sangat2..nampak jelas bekas2 bangunan yang runtuh..terbakar sana sini..suasana bandar tadi memang betul2 teruk mcm citer resident evil.Awan gelap..angin kuat dan betul2 seram..Suasana pulak sunyi dan aku macam bersorangan dalam bandar tue..aku merayau dalam bandar dan aku jumpe sorang tua.aku tnyer die mane semua org.Die ckap semua org dah mati.Aku tanyer balik..kenapa aku tak mati..dan aku takleh luper org tue jawab..

"hanya manusia yang ada dua yang akan terus hidup, pasti org kedua itu telah mati dan hanya tinggal engkau"

aku konpiusss...

13 comments:

Monkey D Luffy said...

seram siot... lanun pun takut.

1. ADA 2 SEMANGAT... BILA SEMANGAT YANG LAMA HABIS... MUNCUL SEMANGAT BARU.

2. ADA 2 KEKASIH... SATU DAH PERGI... ADA RESERVE LAGI SATU

3. ADA 2 NEGARA... SATU NEGARA HURU HARA... KAU SELAMAT DI LUAR NEGARA

TO BE CONTINUED

luna said...
This comment has been removed by the author.
Monkey D Luffy said...

aha... maybe ini...

4. DIRIMU YANG BUJANG TELAH PERGI.. DIRIMU YANG SUDAH BERPUNYA YANG TINGGAL.

SELAMANYA KAU TAK AKAN DIGELAR BUJANG = 'MATI'

Monkey D Luffy said...

Lanun Versatile = Banyak kegunaannya.

Sekarang aku jadi bomoh


Sori banyak komen

luna said...
This comment has been removed by the author.
Mogen Ali Rico said...

budak getah,
Bijak2..aku suke tapsiran ko..ko mmg baguih jadi bomoh dari lanun.

luna,
Huwaa mimpi aku samer mcm novel..boleh buat filem nieh..aku tgh tunggu mimpi bersiri aku kene kejar polis..aku nak try kene tangkap lah pulak..aku nak tgk ape kisah selanjutnyer..

luna said...
This comment has been removed by the author.
Mogen Ali Rico said...

nnnnaananan..laaalalal(konpius nieh)..nanaannaan.llaallaa..


(manelaa kakak aku niehh..leen!!!!!!!takkn baca jer leen.huwaaaaaaaaaa)

sparkystar said...

sadis bila mbacanye,sblum tido basuh kaki n baca doa.xpun kau tak bagi salam kot masa kau petik kurma..lalalala

hanis said...

pada pekiraan aku...
jiwa ko tgh kacau seperti mana yang d gambarkan di dalam ceritera tersebut... masalah yg menrenggut ketenangan ko membawa ko ke alam mimpi yang rentang hijab antara sedar dan hayal...

saranan aku...
selayaknya manusia yang penuh dengan kekhilafan... beristighfar dan bermunajatlah kamu untuk perolehi jawapan yang sebenar... ilham dari langit...

Monkey D Luffy said...

Hanis berdakwah?

Bertuah ko mogen.. kalau Hanis ler orang dalam ramalan aku tu...


Kapten Luffy @ Bomoh Luffy

sparkystar said...

btuah kan..ramalan pe luffy?

Mogen Ali Rico said...

sparky..
aku tgh carik aper kaitan basuh kaki ngan mimpi ngeri..

niss,
hikk hikk..nis ayat ko hari nie buat aku terasa berada di zaman yang silam..Adabii..

Budak getah,
hanis nie dah kene sampuk laksamana sunan..takpon nak menghayati watak haryani..sabar nis..sabar..kembali ke alam realiti..