Sunday, August 24, 2008

Pulang ke pangkal rahim..

aku pulang ke pangkal rahim dgn selamatnyer diringi ukiran2 bunga2 cinta dan ukiran batik jawa cap gajah dudok..Walupun nampak seperti ala2 kaen batik makcik bedah tapi aku suke dan pedulik ape org laen kater..

Cerita-cerita panas di Malaysia

1) Permatang Pauh - ramai dah komen dan aku malas nak campur pasal politik lagi.Kang tak pasal2 aku kene tangkap.Sape nak jamin!! PKR..UMNO..PAS..DAP..??hampehh..Tapi aku still harap government bertukar atau government yang sedia ada memperbetulkan apa yang tidak betul..aku tak kire..

2) Chong Wei menang Silver - Chong wei kalah bukan sebab die tak pandai maen..tapi sebab die tak pandai kawal otak dan hati tak baper kering..Walaumacammanapun die tetap pemain bulu tangkis paling terer di Mesia.Sape2 tak setuju terima laa hakikat yang korang lagi renek kemahiran dalam permainan bulu tangkis kalo nak dibangdingkan dgn si chong wei..so diam2 dan redha..

3) Harga minyak turun - Ini aku setuju walaupun turunnyer sikit tapi turun jugaklah..ade yang kata nie taktik nak meraih undi lah..paklah ikut cara anwar lah..tapi yang penting diorg bergaduhlaa mcmmana pun tetapi yang untungnya rakyat jelata.Kalo boleh gadohlaa lagi..kasik turun lagi harga minyak..lalalla

4) Kedah menang piala Malaysia - ada blogger yang kutuk selangor sebab kalah..Pastu dgn alasan si Kalid tak umumkan habuan pada pemain selagor sebab tu pemain selangor tak maen sungguh2..hikk hikk hikkk..Aku pon tak paham kalau dah jadi pemain pro yang dibayar gaji tiap2 bulan..aper lagi dah keje korang kene maen bola gi arr maen betul2..kalah tak bermaksud tak pandai..mungkin tak de tuah ataupun pasukan lawan lagi bagus.Yang sebuk mengutuk pon tak pandai maen bola..hampeh..

5) 5% kuota utk bukan bumiputera di UITM - Kalo aku sokong korang kate aku tak bertuankan melayu..Kalo aku tak sokong nampak sangat aku renek pemikiran..tapi yang penting, kalo memahami maksud adil sebenarnye bukan sama rata.Maksud adil ialah meletakkan sesuatu pada haknya.So adakah kita adil??

6) Sumpah saiful - Sumpah tak boleh di bawak maen..kadang2 sumpah juga boleh dibuat maen..kalo sumpah dijadikan ukuran, takyah ade mahkamah..takyah ade polis..sape salah suruh jer bersumpah..tapi..kita masih tak tahu sape yang salah sape yang betul..so para blogger yang sebuk gelar anwar al juburi..yang sebuk maki hamun saiful tanyer pada diri sendiri..korang tau ker aper yang korang cakap?kalo setakat hearsay..gi balik bukak kitab mutaalbadrin muka surat 85 tajuk munakahat.Gi belek aper maksud walimatul duhul..hikk hikkk hikk..

7) Exco perak kene tangkap rasuah - Sape salah tangkap jer..no excuse pada sape2 pon..tapi jgn tangkap yang parti tue jer..yang parti satu lagi tue pon kene tangkap jugak..aku rasa lagi bayak kot.

8) Puteri umno kene raba - hikk hikk hikkk..padan muko!!!

yang ke bulan dah pulang ke bumi...yang ke bintang dah pulang ke bulan..yang sesat dan pulang ke pangkal jalan..so..yang masih kat opis pon pulang ke rumah...

sekain

9 comments:

melayuangkat said...

Assalamualaikum Orang Bahrin,

Apa khabar?

Elok juga kamu berada Nun jauh di Bahrin.

Di sini sekarang semakin kalut. Tak habis habis, lepas satu satu..

Allah, ampunkan dosa kami semua!!

anakmalaysia said...

Assalamualaikum,

Pertama kali singgah sini. Batik cantik no.

Best baca blog hang...

aku nak add

Mogen Ali Rico said...

salam makcik,
alhamdulillah sehat..semakin menggebukan badan di negara org..hukk hikkk

anakmalaysia,
aku tak pandai politik tapi kalo nk add ape salahnyer..hikk hikk

hanis said...

tahniah.... akhirnya kembali jua ke rahmatullah... eh... silap... ke bumi..

Mogen Ali Rico said...

choii!!!...
ko doakan aku pulang ke rahmatullah nis..engko kijammm!!!

hanis said...

sket jek kijamnye... ngeh3... happy to see you back bro... (",)

Mogen Ali Rico said...

erkk..tetiba terasa kuyu buah pinggan..

hanis said...

huk? kuyu buah pinggan? 1st time seh dengau....

Mogen Ali Rico said...

yeahh..kuyu pankreas ko penah dengar tak..kalo nak try..gi makan buah lemuju cecah kicap..mesti best