Sunday, October 19, 2008

Gemik..Gemuk..Gomok...

Diet!!!!!!!!!


Aku dah mencuba macam-macam dah..kalo doktor cakap berjemur di padang pasir dapat membakar lemak..mmg aku akan buat dah..Aku penah cuba diet dgn tak makan..minum air masak bayak2..makan roti ngan biskut hari2..Diet nie dipanggil "Prison Diet".Walupun caranya tak sama ( pegi check kat lebai google pasal Prison diet) tapi diet nie hanya berjaya mengkepukkan poket aku sebab tak belanja lebih utk makan.Namun persoalan perut aku hari2 ialah "Sampai bile nak mengkedarah biskut? Hari2 perut aku tanyer sampai bila..dan sampai bila??"

Tapi sekarang aku sedar..diet yang paling terbaik didunia ini ialah makan, minum dan hidup gembira.Jika ditakdirkan aku untuk menjadi gemuk dan chubby2 ubi..so be it!!!

Gemik..Gemuk..Gomok...lantaklaa...erk..kunyahh kang, senyum2 perhal?!

lalalalalala..nanana..hati gumbira..lalalala

13 comments:

PENDEKAR said...

he he he he....

terime ajer lah labu......

;-)

hanis said...

rilex ahh... ko gemok pun ader gak org nak... ape ader hal...

~ujicham~ said...

Hei Mogen.. jgn kau sesekali cuba utk menjadi chubby.. nanti ko nyesal tauu.

Amalkan gaya hidup sihat. Kesihatan yang penting.

Dapat penyakit lebih me'menyesalkan' kalau dibandingkan badan menjadi chubby.

Sesal dahulu pendapatan, sesal kemudian tiada gunanya. Sekian.

Monkey D Luffy said...

office mate perempuan aku cakap ada perempuan suka lelaki chubby sebab comel.

kalau terlalu kurus cam aku kureng mendapat sambutan di pasaran. huhuhu

Galuh Cendra Kirana said...

Salam Cik Mog,
Thanks yer. 2,3 hari ni awk wat kitorang semakin bermotivasi..hihik. Yer sy sgt2 setuju dgn pendapat awk. sy nak tambah cikit, ape yg penting, walo mcmner pun hati kene sentiasa bersih n xberfikiran buruk thdp sesiapa. Sentiasalah memaafkan. Gemuk2 ubilah mcmnepun janji sihat tubuh badan n xder penyakit kronik..keyakinan di tahap sedang2 buah jer. Jgn over, nti org gerun..hihik. And pastu, sentiasalah menggunakan keistimewaan kita sbg 'teddy bear' yg memanjakan n setia di sisi yg tersayang bila mereka memerlukan seulas senyuman n hati yg damai apabila memeluk kita...rasa lembut, kenyal n mententeramkan..(mcm sayer nih).hihik..thanks so much kerana memberi keceriaan n keyakinan pada kami pagi ni. Alhamdulillah, syukur..satu lagi hari yg bahagia bertandang atas ikhsanMu...

Qaseh.Darwisy said...

Hei gomok...
ermm..tak abis2 lg..ingatkan da tinggal tulang skang ni.Ko ni..udah2 la..Buat ape nk diet..seksa perut..slagi dapat makan ni makan la..x payah nk sekat2..Lelaki kalau gomok ok jea..kang gumuk jadik cam jerangkung pulak..x ensem dah..so,sentiasa bersyukur lah dgn apa yg kita ada..baik jadik org gemok dari jadik org yg x cukup anggota badan..Okey??

Maintain..

Mogen Ali Rico said...

salam pendekar..
lalalala..terima seadanya..bukanker sifat manusia suka yang besar2..kenapa bab2 nie nak cari yang kecik2..lalalla

hanis..
heppp..boleh senaraikan ker?lalalla

uji rashid..
oooo..mentang2 wari ko tu kurus..takper..tgklaa nanti pas kawen wari ko jadi besar aku tak jamen..

captain..
Jgn ckp mcm tu bro..kurus ker..besar ker..tetap ade pasaran..tak cayer..ko tanyer uji..bakal suami dier kurus..si uji sambil tergiler2kan jugak..lalalala..hampunkan aku uji

Salam galuh..
Yeayy..bukan bermotivasi..cumer menasihati diri sendiri..tempiasnyer kasik pada semua org..setuju sangat2 ayat "hati kene sentiasa bersih n xberfikiran buruk thdp sesiapa"..bila sentiasa memaafkan org..hati kita akan lebih bersih dan akan menarik org ramai utk merapati kita..( nie prof fazilah kamsah yang ckap)..senyum2 selalu..happy2 kan mereka..insyaallah semuanya akan bahagia sentiasa..

ninie..
hihihi..aku dah cuba takmo jadi gomok tapi aku tak berjaya..uhuhuh..abis perancangan aku balik kg kali niehh..

~ujicham~ said...

Wah wah wah Mogen.. mempromosi bakal pasangan aku nampak.. siap main teka2 kurus ke tidak.. ah tak kisahlah.. tp kan Mogen, aku ade nasihat sikit. Kalau cari pasangan, cari yang sedap mata ko memandang, bukan mata aku, hanis, dia, dia dan dia.. aha.

Mogen Ali Rico said...

Baekkk..akan ku resap segala kata2 ko uji dalam medula ablongata aku utk dijadikan panduan dalam mencari pasangan..deii..mata aku skrg ni see through yer..tapi tgk hatilaa..bukan tgk tempat laen..lalalalal..warii ohh warii..

Qaseh.Darwisy said...

Banyak lagi cara lain yg ko boleh buat mir...berani kerana benar..buat pe nk takut..bila ko balik?meh nk kasi ayat skit..

kalo agak2 ko takut sgt nti,ko baca jea ayat ni..hopefully kekusutan tu akan hilang..

"La ilahailla anta subha nakainni kuntu minadzalimin..."

*kalau x silap aku macam ni la doa tu..aku selalu amalkan time kusut..

coffeemaker said...

Tuhan mmg nak ko berisi gaknyerrr..ok ler tuuu..aku ni skrg makin nak gemok tp tetiba xleh lak..pinggang n perot aku makin cikeding lak..nak kata tak mkn mmg tipu sgt lah..dah ler tiap ari dpt mkn free kat kedai kopi tuh..aku cuma pilih menu dgn jari telunjuk aku jerk..pastu beberapa menet jer dh ader tkg msk reserve kan meja utk aku..klu ikot logik, tiap2 ari dpt layanan gitu mau mcm tin milo kita dibuatnyer..tp aku makin slim river..skrg dh leh pkai baju masok dlm suar lg tuh..siap leh selit keris kat pinggang.ni lah dierrr manusia..bila nak kurus, dier jd gemok..tp bila nak gemok, dier jd kurus...aku panggil ni sbg "KEAJAIBAN MANUSIA"..

Snowflake said...

Assallamulaikum Rico
Cara gw, gw akan belanja semua necessities yang terbest, jadi bila udah kehabisan $RMRupiah, gw ngga makan, lagian fikir kenapa broke gini da.. lagi jadi kurus. Tapi mesti gembira dong..
Wassallam

Mogen Ali Rico said...

ninie..
thanks banyak2..ko pom dah dapat kerja baru..so semoga ko pon happy2jugak hendaknyer..

coffee
kalo aku dah lama jadi ikan buntal

princess snow.
wlsm snow..pekat sungguh slangnya..sampai berkerut kok nak memahamin setiap butir kata..uhuh..jgn sampai tak makan yaa..habis RM..gunakan rupiah saja..