Saturday, December 20, 2008

Bahrain night shoot

Location :- Hidd Area, Bahrain

Hakikat yang aku kene terima..

1) Tripod tinggal kat kampung ..tangan gigil2 nak shoot..cuaca sejuk sampai ke tulang sum sum.tidakkkkkkk..amek gambar malam mmg tensen..noise gilerr
2) Aku masih tak pandai2 edit gambar..semua function aku tak tahu..semua benda nampak mcm konpius..tidakkk!!!..firework lagi mudah nak guna tapi terlalu bayak gap dgn CS..Ape yang aku perlu buat??
3) Perut asyik lapar time2 sejuk..asyik nak melantak tapi kene kawal kang habis semua kerusi patah..menahan napsu lapar rupernyer lagi susah menahan napsu yang lain2
4) Aku kene byakkan berjalan utk shoot gambar..tapi org2 kat sini tak sporting langsung.Asal bawak camera semua pandang serong ingat aku nak super impose gambar diorg.huhh..takpe ade ubi ada batas..ade ubi boleh makan..
5) Weekend kali nie yang paling sepi utk aku..uhuk uhukk..

Sekain



23 comments:

anntaj said...

haiiii Mogen Ali Rico,
saya tahu naper sepi...JOM naik blakang saya, saya bwk awk ke Gunung tuuuu...:)
Mcm filem Twilight...

*Jeles nya pic tu...

skatype said...

hye bro..
mmg gmpak gler.
pic mmg power..
sker sgt.
bwk gua g shot skali..
huhu

alifreyes or said...

gempak gempak...

kasi salji skit kat mesia niee...panas laaa

Mogen Ali Rico said...

anntaj..
Naek blakang??Apaqarahhhh..
larat ker..miahahahahah..tak sampai gunung kang..

skatype..
Aku tak bawak tripod..ade kat kampung..nak beli baru mcm tak worth it..nak tunggu balik..alahaii..bape bulan lagik..kalo lu nak datang sini shoot..bawak sekali tripod gua dari kampung..ketuk jer pintu rumah..bapak gua dah kenal lu..miahahahah

alif..
haaaaaaaa..org yang paling tepat ko mintak kat skatype..die master yoda bab2 mensaljikan gambar..sedangkan pokok kelapa pon boleh jadi puteh..bayangkan klcc tue die buat penuh salji..amacam..haaaaa..

skatype said...

emmm..
haha
kow mmg ler bro.
sker pji ak.
haha..
abes smua kmbang..
haha/
wei.
bler nk blik??
aq da xsaba nk jmpa otai nie.
ghhahah

Mogen Ali Rico said...

Tahun depan daa..aku baru jer balik cuti sebulan bulan lepas..tiap2 bulan balik pokai laa den..boss aku dah kembang kuncup menahan dendam merahi kalo aku nak cuti lagi..tahun nie aku dah amek cuti 2 bulan..tahun depan aku rasa cuti aku kene potong..tidakkkkkkkkkkkkkkkkk

Monkey D Luffy said...

nafsu lain tu camana tu

Mogen Ali Rico said...

perlukah aku menjawab soalan ittew wahai luffy...

kura-kura dalam perahu..sudah tahu pura2 tanya aku..lalalala

~ujicham~ said...

hik hikhik... sunyi?? galuh gi bertendang kat gunung ek. aku rasa dia tgh main pok amai2 ngan hang tuah tu.

mountdweller said...

Sdr. mogen,

Kata tangan terketar-ketar, tapi gambar nampak ok jer. Macam pro. memang menarik pemandangan malam di situ.

Gunung tu, pernah tak sdr. daki? ann tu action jer tu, uncle tengok belakang dia tu taklah kuat mana!

only +RIZAL+ said...

heheh.. jum2 kite g bahrin wt photoshoot~ bajet byk duit..

Mogen Ali Rico said...

uji..
hah!!! maen pok amai????!!!!!
Hang tuah..nahhh hamaekkk..bankaiii!!!!!!!!!!!!

Tuan moundtweller,
Betul tuan..tgn gigil2..berape ratus keping amek yang jadi cume 1-2 keping jer..dah tahan napas habis2san takmo kasik goyang tapi goyang jugak..(kene pegi gym niehhh)

Saya takde pengalaman mendaki gunung tuan..tapi kalo genting ngan bukit tinggi tue penah laa daki tapi pakai keter laa..

Ann nak dokong saya?hihihihi..maunyer patah pinggang karang..tapi tak tahulaa kalo die jenis gi gym hari2..nampak jer macam tue..rupernyer otot ketul2..ahakss..tak dapat bayangkan..

bro rizal..
Takpe pelan2 kayuh..mari menabung sehari seringgit..cukup 3000 hari..dah boleh beli ticket pegi balik

skatype said...

bro.
hang leh bg ak pic kat bahrain x??
trigin doe.
lau nk smpai sner..
2ngu tua dlu ler.
ak nk cari keje kat sner ler.
hehe

M.K is Tun Mamat said...

wah.. sungguh berbakat... aku cuma ada camera cybershot sony ericsson 3.2MP je.. uuhhuhuh

hanis said...

gambar TAG ko gaya LAKSAMANA SUNAN dowh... dari hari tu aku nak kabo..

Galuh Cendra Kirana said...

Tadaaaa!!! Malam yang sepi-pi-pi-..pak mat jual topi-pi-pi-pi...topinye koyak-yak-yak-yak...olololoohhh..tiyannyeww....meh cini meh..oloh usyuk-usyuk nih..takmo nanes dah yer..meh maen pok amai-amai berdua ngan galuh meh,..(sambil lap hingos diew)..

anntaj said...

Mogen ALi Rico,
awak memang terror...malu lah saya...
Mountdweller,..saya kuat sikit2 jer..
:)

skatype said...

pi mai2..
pi mai2..
tang ni gak.
haha

CatlinaFly said...

wow..speechless..cantik sgt gmbr mlm ni..ok je sy tgk?tak ade ketar2 pun gmbr2 ni?tapi mmg la..gmbr mlm ni actually better guna tripod..stabil sket..

Fly said...

salam sohabat...aiseyman lu pun ada talent lah bro...gua paling suka pic 1st tu..lupakan tripod lah bro lu ada tangan yang bisa menghasilkan superb pic..keep it up bro..anyway nice header baru tu

skatype said...

bro.
bg ler ak skping pic kat bahrain.
please............................................................................

Mogen Ali Rico said...

skatype..
ade2 inyallah aku upload kat flicker..

Tun mamat..
tapi camer ko leh bertukar menjadi hanphone..sambil2 amek gambar leh ckap2 ngan org tersayang

nis..
Tu bukan laksamana sunan..tu mogen ichigo..huhh..
Tue gambar ninja bukan gambar laksamana..huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

Bleach current episode :- 95

Puan Galuh..
Yeayy..die dah balik..yeayy hip hip horeeeeeeee..
( maen tepok amai2 ngan tuah yer..ade tepok kepala die skali tak?)

anntaj..
lalalala..nanannaa..die kuat sikit2 jer..mesti selalu ponteng kelas gym niehhh..kabo ngan malek noor kang..

skatype..
bz laa wehh..hari2 kene panjat qrane..boleh kurus aku camniee

catfly..
sebenarnyer baper bayak shoot yang amek..semua goyang..90% semua goyang..dah habis tahan napas dah..kene tunggu tripod sampai dari kampung..huwaaaaaaaaaaaaaa

Bro Fly..
Den baru jer nak belajo edit2 gambo..peninglaa..kene beli buku niehh..
tgn nie bisa menggoyangkan gambar..nanananna

skatype..
ade22..tungguuuuuuuuuuuuu..

Galuh Cendra Kirana said...

Kandeeee!! Aah hambe dah balikk..yeyeyy...Woh woh wohh..leh tahan cemburu nyew...ngan Hang Tuah pon nak di'bankai'kan dek ninja sorang nih...sudahhh..siap Yaqdish yaqdish dah siku lipat Hang Tuah ittew...dah kasiktayu dah kitew sudah berpunyew ottey..kihkihkih..!!