Sunday, September 28, 2008

Salam Syawal dari pemuda duka di tanah rencong..

Terutama-tamanya sekali aku khaskan ucapan Selamat Hari Raya ke pada Keluarga Tersayang..Abah ( MD YUSOF), Mak ( NIK MAH), Abang (RIZAL),kakak ( kak Leen) ,Adek(AMMAR)..Semoga kalian sentiasa gembira, ceria, sehat dan aman sentosa.Buat abang ipar ( Abg FAUZEE), akak ipar ( Kak Norli), anak2 sedara ( akmal, aiman, aina, irfan)..Sayang korang sangat2 tapi mintak maaf apakah daya aku tak dapat pulang pulang ke kampung disebabkan dapat cuti 5 hari jer..naek flight pegi balik dah 2 hari..3 hari beraya dgn tambang yang cekik harga..terpaksa lah beraya bersorangan tapi walaupun aku tak balik..duet raya korang tetap ade..heheh..sukalaa tue !!- kata abang siti

Ucapan Selamat Hari raya juga pada semua kawan-kawan khususnya seluruh kakitangan IT Pelabuhan Tanjung Pelepas..Aku tak penah lupa korang dan harapan jgn lupekan den pulak..Semua kakitangan GPRO Technologies..walupun jarang2 konteks korang tapi aku tak pernah lupe segala kenangan..Semua bekas pelajar SAKTI, UTM pahang, SSP, STM2, STS, STAR, SMK Sri Mersing dan tak luper member2 kat Richmentech, Bank Rakyat, Maybank, Bank Pertanian,kakitangan kerajaan, penjual insurance, MLM dan semualah..tak larat aku taip byak2..Korang Semua ttp dalam ingatan.

Salam syawal juga pada rakan2 blogger Ebob, Anis, galuh, qaseh, snow, dhadha, farah, budak getah aka Anak Malaysia, uji rashid, wak jono, Sparky, Harimau, Makcik Melayu Angkat,alifreyes,Mountweller,Azli Shukri, Aku Static,Des dan lain2..Semoga kalian sentiasa gembira dan nikmatilah raya sebelum kamu tak berpeluang merayakannyer..sob sob..shahdu..

Terimalah Salam takzim penuh hormat dari aku...Semoga kalian semua ceria dan bergembira seadanya..
Mogen ( Pemuda duka di tanah rencong )

13 comments:

hanis said...

selamat hari raya sahabat ku.... bersabarlah eh... sesungguhnya... kamu tgh berbakti untuk nusa & bangsa....

sparkystar said...

selamat hari raya aidilfitri

~ujicham~ said...

ramainye contact ko... hihi. Selamat selamat.

Qaseh.Darwisy said...

ish..buat ucapan raya mcm buat karangan SPM..okey mogen..SLAMAT HARI RAYA jugak..jgn ko sdh2 eh..dgr jea lagu raya tu..senyum2, jgn ko nangis2 pulak tau..kalo rasa mcm nk nangis ko picit jari kaki ko tu smp skt..msti x jadi nk nangis..hehe..

Galuh Cendra Kirana said...

Terima kaceh awak...awak pun samer yer, ampun mahap dipinta mensuci hening dosa..jage diri bebaik, demam2 lemang pulak nanti...kitorang rindu banget ama lohh...muah muahhh..(erkk alamak..bahan nihhh!!!) - SALAM AIDILFITRI awak..MAAF ZAHIR DAN BATIN TAK TERUCAP..huhuhuhu...

Anonymous said...

weh aidil..aku pn ucapkan selamat hari raya gak...maaf zhir dan batin..baru aje baca blog ko nih..karyanya,tulisannya,corak penceritaannya..mengingatkan aku pada buku cerita mengenai "meriam" dan "dato` fauzan" (btul ke namanya??)..hahahhahaha...x sia2 ko mengulangkaji buku cerita lucah tu lebih byk dari ko ulangkaji buku kimia..ternyata hasilnya,tercetuslah karya penulisan yg setanding dan hanya dpt dinikmati oleh para2 peminat "meriam" khususnya aku...hahahhaha...cam siak!!!

-JR-

mountdweller said...

Kenapa saudaraku berduka lara. dari kata-kata menayangkan hakikat hati. manusia di lahirkan bukan untuk berduka tetapi untuk menjadi hamba kepada yang Haq.

salam Aidil Fitri dan maaf kiranya ada yang terhantuk dan tersandung!

Mogen Ali Rico said...

hanis...
Jia yio!!!Selamat pulang ke kampung Halaman.Pandu baek2..jgn ko belumba lak di jalan raya..Paper hal Selamat Hari Raya dan Mahap zahir batin..semoga kesengalan ko ttp berkekalan ke anak cucu..lalala..0-0 yerkk

Sparky..
Selamat Hari Raya jugak..Mintak maaf kalo ada terkasar bahasa..terlebih perlakuan..paper pon..Selamat Hari Raya..Maaf Zahir dan Batin

Uji Rashid..
Erk..berkawan biarlah beribu-ribu..berkahwin biarlah satu..hikk hikk..
Uji!!!! Selamat hari raya..Mintak mahap dari hujung menara KLCC sampai ke kedai jual roti area tempat beli tiket putra!!

qaseh..
Ko dah sampai KB yer..alhamdulilah..ko pon dah sampai dgn selamat..dah boleh start buat nasik dagang..ketupat palas..kueh akok..laksam..pulut panggang..errkk..nape tiba2 aku tension nieh..huhh.
Selamat hari raya qaseh..Semoga semuanya selamat sejahtera..

Galuh..
Haii galuh..mintak maaf juga yer..kalo ada terkasar bahase..terlebih kutuk..terkurang puji..Nanti balik kedah jgn lupe masak kari yer..huhuhu.Anyway..nak jugak wish Selamat Hari Raya..Maaf Zahir Batin..Hanya Allah yang maha mengetahui segala2nya..

anony..
JR!!!!!!!!!!!!!!!!!! er mariamm..err..JR jugakk...ada pon ko..lalala..hepp..ko jgn laa bukak citer zaman kanak2 dulu..tu zaman2 giler kentang..makan twister tepi tangga..tapi ko lagi giler dari aku dulu..boleh ker citer..boleh ker boleh?lalalalalal..
Jr..paper hal pon Aku pon nak mintak mahap dari hujung rambut ke hujung kaki kakakmu..ko kem salam nien sekali..ckp kat dier aku nak makan nasik ayam goreng batu pahat..hehe..Selamat Hari Raya Semua!!!!

Salam Mountdweller..
Begitulah saudara..perjalanan hidup seorang anak muda..liku2 hidup yang mematangkan akal..mengeraskan jiwa..walauapapun..hidup tetap perlu diteruskan...

Dhada said...

Pokcikk jgn sedih ye .
Nny sy tolong mkn kn kueh raya, lemang, rendang, ketupat, aym golek, lontong, bla bla bla & bla .. ;D

nur said...

siaaannn dia...
taun ni open haus umah sahak
siap ada khemah
balik laa woii!!

WAK JONO! said...

..salam minal aidil wal fa'izin!

jangan jemu mengembara bersama Wak!

Anonymous said...

selamat hari raye...
:)
jgn sedey di hari raye...
kalau sedey jugak, makan lah sushi utk negara...
pasti anda rase gembira dan bertenaga...
lalala

Mogen Ali Rico said...

dhadha..
Setakat tolong makan..nani pon boleh..huk huk hukk..anway..happy mamam day!!!!!

husbi..
Die dah masuk rumah baru ker?..rumah ala2 org puteh tue..blakang umah ada taman..huhh..gua balik nanti mesti nak singgah rumah dier..

Wak jono..
Salam Syawal Wak..Wak punye hasil tulisan mmg mendalam maknanya..Mengembara bersama Wak akan menjadi satu kemestian.

Dak sushi!!
Makan sushi utk negara?? xsessuaii!!!makan pizza utk negara ok?Mane ade sedih..takde..isk mane ade sedih..uhuk uhuk ( menangis blakang tiang)